22 Mayıs 2004 21:00

Çukurova işçisi destek bekliyor

İşe geri dönme mücadelesi veren Çukurova Tekstil Fabrikası'ndan atılan işçiler, alacaklarının bir an önce ödenmesini istiyor.

Paylaş
İşe geri dönme mücadelesi veren Çukurova Tekstil Fabrikası'ndan atılan işçiler, alacaklarının bir an önce ödenmesini istiyor. Mehmet Emin Karamehmet'e ait Çukurova Tekstil'de 17 Ekim 2003 tarihinde işten atılan 500 işçi, Tarsus'ta AKP önünde yaptıkları eylemle hükümeti, patronu ve TEKSİF'i protesto etti. Eğitim-Sen ve İHD'nin de destek verdiği eylemde işçiler, "Direne direne kazanacağız, Çukurova işçisi yalnız değildir" sloganları attılar. "Sorumlu hükümettir, sorumlu Karamehmet'tir, sorumlu TEKSİF Sendikası'dır. Bizler mücadelemize devam edeceğiz" diyen işçiler, tüm emekçileri kendileriyle dayanışmaya çağırdı. İşçiler, TEKSİF'in kendilerine sahip çıkmasını istediler.

Dava sürüyor İşçilerin Tarsus İş Mahkemesi'nde açtıkları dava 6 aydır devam ediyor. Öte yandan mumaş imalatı yapılan fabrika şu an çalışmıyor. Ücretli izine gönderilen içerdeki işçilerin de sigorta primlerinin yatırılmadığı söyleniyor. 14 yıl çalıştıktan sonra hiçbir hakkı ödenmeden işten atılan Yılmaz Yıldız, "Yerel seçimlerde Başbakan'ın Mersin'de ki mitingde bizi azarladı. Kimse sorunumuzun çözülmesi için adım atmıyor. Hükümet Karamehmetler'e her türlü desteği veriyor" diye konuştu.

İşçiye gelince kriz TEKSİF'in patron ile işçiler arasında tampon görevi yaptığını söyleyen 9 yıllık işçi Yılmaz Akbulut, sendikanın eylemlerin önünü kesmek yerine sendikacılık yapması gerektiğini söyledi. 21 yıl çalıştığı fabrikadan 'kriz' gerekçesiyle atılan Hasan Türkmen ise, "Karamehmetler işçilere gelince kriz var diyor öte yandan yükünü götürüyor" dedi. İşçilerin kendi aralarında kurdukları komitenin başkanı olan Feyzullah Mete de, 10 trilyonu aşkın alacakları olduğunu söyledi. Paranın bahane yapıldığını ifade eden Mete , "Bize para yok diyorlar. 1 milyar 300 milyon dolar vererek TÜPRAŞ'a talip oluyorlar. İstanbul'da yapılacak NATO zirvesi için para yardımında bulunuyorlar. Amerika'da Yahudi Lobisi'ne para verip bilmem ne unvanlı işadamı oluyorlar" diye konuştu.

ÖNCEKİ HABER

İşçi esnaf odalarını
   daha yakın hissediyor

SONRAKİ HABER

Patlama normalmiş!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa