21 Mayıs 2004 21:00

İsrail'le ilişkiler kesilsin

Emeğin Partitisi Ankara İl Örgütü üyeleri, ABD ve İsrail'in kanlı eylemlerini protesto ettiler. İsrail Büyükelçiliği önünde İsrail Hükümeti'nin Filistin halkına yönelik gerçekleştirdiği katliamı lanetleyen EMEP'liler, NATO zirvesi ile birlikte yeni katliamlara izin vermeyeceklerini ilan ettiler.

Paylaş
Emeğin Partitisi Ankara İl Örgütü üyeleri, ABD ve İsrail'in kanlı eylemlerini protesto ettiler. İsrail Büyükelçiliği önünde İsrail Hükümeti'nin Filistin halkına yönelik gerçekleştirdiği katliamı lanetleyen EMEP'liler, NATO zirvesi ile birlikte yeni katliamlara izin vermeyeceklerini ilan ettiler. "İsrail-Türkiye anlaşmaları iptal edilsin Filistin'de katlima son" yazılı pankart arkasında İsrail Büyükelçiliği önünde toplanan EMEP'liler "Katil ABD Ortadoğu'dan defol", "Susma haykır NATO'ya hayır" ve "Katil Şaron Filistin'i terket" sloganlarını attılar. Ellerinde "Katil İsrail Filistin'den defol", "Filistin halkının yanındayız" ve "Emperyalizme ve Şaron'a karşı halkların kardeşliği" yazılı dövizleri taşıyan EMEP'lilere, ESP, SDP ve KESK'e bağlı bazı sendikacıların yöneticileri de destek verdi. Eylemde konuşan EMEP Genel Başkan Yardımcısı Haydar Kaya, "İsrail, Filistin'de katliam ve soykırım politikalarında perva sınırlarını aştı" diyerek yaşanan vahşet karşısında sessiz kalınmaması gerektiğini vurguladı. İsrali'in bu denli pervasızca hareket etmesinin nedenini ABD ve Türkiye'den aldığı destek olduğuna dikkat çeken Kaya, ABD'nin bölgede yaşanan kaos ve karmaşadan yararlandığını dile getirdi. "Başbakan Tayyip Erdoğan'ın "İnsani duyarlılığının bunu kaldırmayacağını" söylerken Türkiye'nin siyonist İsrail ve terörist ABD'nin bir numaralı müttefiki olduğunu bizden mi gizliyor, yoksa hafızasını mı kaybetti?" diye konuşan Kaya, yaşanan katliama karşı sarfedilen sözlerin ne kadar gerçeği yansıttığını bilmek istediklerini belirtti. Kaya, Filistin'de yaşanan katliamın sözde gözyaşları dökülerek engellenemeyeceğini dile getirerek, "İsrail'le olan bütün ikili anlaşmaları iptal etsin. Katillerin, işkencecilerin dostu olmaktan vazgeçsin, mazlum halkların özgürlük mücadelesi yanında yer alsın. Türkiye, ABD ve İsrail işbirliğine son verilmeli, NATO'dan çıkılmalı ve İncirlik başta olmak üzere üsler kapatılmalıdır." dedi.

Filistin elçisi teşekkür etti Açıklamanın ardından EMEP'liler yola kapatarak alkışlar ve sloganlar ile Filistin Büyükelçiliği'ne yürüdüler, EMEP'lilere çevredekiler de alkışları ile destek verdiler. Filistin Büyükelçiliği'nde Büyükelçi Fuad Yassen'le görüşen Haydar Kaya ve beraberindeki heyet Türkiye halklarının Filistin halkının yanında olduğunu dile getirdiler. Fuad Yassen, Filistin'de yaşananları katliam olarak niteleyerek "Şaron ve onun cephesi hiçbir zaman başarılı olmayacak" dedi. Yassen yaşlı, çocuk, kadın tüm Filistin halkının sonuna kadar mücadele edeceğini dile getirdi. Yassen, EMEP'lilere cesur dayanışmalarından ötürü teşekkür etti.

ÖNCEKİ HABER

PİRAMOS İLE TİSBE
   Karadutun öyküsü....

SONRAKİ HABER

NATO suç ortağı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...