21 Mayıs 2004 21:00

Ömer Dinçer,
   Personel Rejimi'nin de arkasında

Kamu Yönetimi Temel Yasa Tasarısı görüşülürken yoğun tepkiler alan Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer, şimdi de Personel Rejimi Yasa Tasarısı'nı hazırlıyor.

Paylaş
Kamu Yönetimi Temel Yasa Tasarısı görüşülürken yoğun tepkiler alan Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer, şimdi de Personel Rejimi Yasa Tasarısı'nı hazırlıyor. TODAİ tarafından taslak halinde Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'e iletilen çalışmaya son şeklini ise KYTK'unda olduğu gibi Dinçer verecek. Taslakla ilgili çalışmalar büyük bir gizlilik içinde sürdürülüyor. Nisan ayında ilk taslağı hazırlama görevini Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi (TODAİ) üstlenirken, TODAİ Başkanı Turgay Ergün, aralarında memur sendikalarınn da bulunduğu tarafların temsilcilerini toplantıya çağırmış, ancak metin hakkında bilgi vermekten kaçınmıştı. Ergün'ün son şeklini vererek Şahin'e gönderdiği taslak konusunda hâlâ konunun tarafları bilgi sahibi değil. Hiçbir sendika veya derneğe taslak metin gönderilmedi. Bir yandan "kamuoyunda tartışmadan tasarı haline getirilmeyeceği" söylenirken, bir yandan da büyük bir gizlilik içinde son rötuşlar da yapılıyor.

'Bakanlar Kurulu'nda "Kamunun yeniden yapılandırılması"ndan sorumlu Şahin, "Personel Rejimi Taslağı size gönderilmiş" şeklindeki hatırlatmamız üzerine taslağın gönderildiğini doğrularken, Bakanlar Kurulu'na kısa bir bilgilendirmede bulunduğunu söyledi. Bürokratlardan oluşan bir komisyonun taslak üzerinde çalışacağını da belirten Şahin, içeriğine ilişkin, Bakanlar Kurulu'na bilgi vermesine rağmen, "Yeni geldiği, henüz okumadığı" gerekçesiyle bilgi vermekten kaçındı. "2005 Bütçesi'nden önce çıkar mı? Yeni döneme mi kalacak?" sorularına Şahin, "Bakanlar Kurulu'ndan çıkarabilirsem Meclis kolay" yanıtını verdi. Edindiğimiz bilgilere göre taslağın hazırlıkları görevi yine Başbakanlık Müsteşarı Dinçer'e verildi. Dinçer çalışmaları sürdürürken, hazırlıklara ilişkin hiçbir sendika ya da derneğe bilgi verilmediği belirtiliyor.

ÖNCEKİ HABER

Parasını ver yasayı çıkar

SONRAKİ HABER

IMF'ye güvence

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...