21 Mayıs 2004 21:00

Iraklılar katliamı anlattı

Irak'ta Amerikan uçaklarının bombaladığı düğüne katılanlardan hayatta kalanlar, yaşadıkları dehşeti anlattı. Suriye sınırındaki Mecr Eddib köyünde bir düğüne hava saldırısı düzenlenmiş, Bufahd aşiretinden çoğu kadın ve çocuk 45 kişi can vermişti.

Paylaş
Irak'ta Amerikan uçaklarının bombaladığı düğüne katılanlardan hayatta kalanlar, yaşadıkları dehşeti anlattı. Suriye sınırındaki Mecr Eddib köyünde bir düğüne hava saldırısı düzenlenmiş, Bufahd aşiretinden çoğu kadın ve çocuk 45 kişi can vermişti. Bombardımandan kurtulanlardan Medhi Navaf şöyle konuştu: "Anneler, kollarında çocuklarıyla öldü. Onlardan biri kızımdı. Kızımı evden birkaç adım ötede buldum, kollarında 2 yaşındaki oğlu Raad vardı. 1 yaşındaki oğlu Raid ise yanlarında kaybolmuş kafasıyla yatıyordu."

Üç kişiye bir mezar Mehdi'nin kardeşi Talib de, saldırıda karısı Emel ile 2 yaşındaki Anud ve 1 yaşındaki Halide adlı 2 kızını kaybetti. Mehdi Navaf, düğünde havaya ateş açıldığı haberlerini yalanladı. Navaf ile Bufahd aşireti erkeklerinin, ölülerini Ramadi'ye taşıyarak, 3 kişiye bir mezar olmak üzere aşiretin mezarlığına gömdükleri kaydedildi. Görgü tanıklarının verdiği bilgiye göre, salıyı çarşambaya bağlayan gece, sabaha karşı 02:45 sularında ilk bomba büyük çadırı vurdu. Burada ölenler arasında Bağdat'tan düğüne gelen şarkıcı Hüseyin El Ali de vardı. İkinci bomba ise bir eve isabet ederek içerdeki herkesin ölümüne neden oldu. Bombardıman, gün ağarıncaya dek sürdü. Tanıklar, daha sonra 2 helikopterin iniş yaptığını, 40 kadar askerin kadınların kaldığı evle yakınlardaki bir başka evi aradığını, ardından bu evlerin havaya uçtuğunu söyledi. Bazı tanıklar, evlerin havadan vurulduğunu, diğerleri de patlayıcılarla havaya uçurulduğunu kaydetti. Görgü tanıkları, ABD askerlerinin, kadınların cesetlerinden mücevherleri ve paraları aldığını da söyledi. Bir diğer tanık Ahmed Salih ise, katledilen her Iraklı için 10 Amerikalıyı öldüreceklerini söyledi.

ÖNCEKİ HABER

Ramazan ayında da işkence

SONRAKİ HABER

Beyaz Saray'dan köpek kulübesine!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...