20 Mayıs 2004 21:00

Müzeler Haftası'nda
   MÜZE SOYGUNU!

Müzeler Haftası, yaşanan sıkıntılar nedeniyle "buruk" biçimde kutlanırken, Nevşehir'den "kötü bir haber" geldi. Hacıbektaş ilçesinde onarım nedeniyle ziyaretçilere kapalı olan Arkeoloji ve Etnografya Müzesi'nden, 2 Bereket Tanrısı heykelciği çalındı.

Paylaş
Müzeler Haftası, yaşanan sıkıntılar nedeniyle "buruk" biçimde kutlanırken, Nevşehir'den "kötü bir haber" geldi. Hacıbektaş ilçesinde onarım nedeniyle ziyaretçilere kapalı olan Arkeoloji ve Etnografya Müzesi'nden, 2 Bereket Tanrısı heykelciği çalındı. Hacıbektaş ilçesinin Bala Mahallesi Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan ve 2 yıldan beri ziyaretçilere kapalı olan Arkeoloji ve Etnografya Müzesi'ne, gece gizlice pencereden giren hırsız ya da hırsızlar, sergi salonunda bulunan pişmiş topraktan yapılmış M.Ö. 5.yüzyıla ait 2 Bereket Tanrısı heykelciğini alarak kaçtılar. Olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü belirtildi.

Ödenek ve kadro Müzeler Haftası'nın ikinci günü yaşanan bu olay, hafta başında yapılan açıklamaları akıllara getirdi. Yaptıkları konuşmalarda özellikle personel ve bütçe sıkıntısına değinen müze yetkilileri, "Gerekli önemin verilmesi"ni istiyor ve "bir bekçi ataması için bir yıl beklememek gerektiği"ni vurguluyordu.

Tarihi eser yıkılıyor Öte yandan, yurdun dört bir yanındaki müze ve tarihi eserler ile ilgili "imdat" çığlıkları yükselmeye devam ediyor. Erzurum'un Oltu İlçesindeki, Selçuklular Dönemi'ne ait 700 yıllık tarihi hamam, ilgisizlik ve bakımsızlıktan çürümeye terk edilmiş durumda. Kültür ve Turizm Müdürü Fikret Öztürk, "Bölgemizdeki eserlerin tadilatını bırakın tahribatını önleyemiyoruz" dedi. Öztürk, hamamın tahrip edilmiş durumda olduğunun ve restorasyonunun yapılması gerektiğinin Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bildirildiğini söyledi. Öztürk, ancak ödenek sıkıntısı nedeniyle oraya müdahale edemediklerin bildirdi.

ÖNCEKİ HABER

Öğrencilere gaz bombalı saldırı

SONRAKİ HABER

Ruhumuz ne kadar eder?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...