20 Mayıs 2004 21:00

Öğrencilere gaz bombalı saldırı

Trakya Üniversitesi tarafından düzenlenen Bahar Şenliği'ne gaz bombasıyla saldıran polis ve jandarma, 50 öğrenciyi gözaltına aldı.

Paylaş

Trakya Üniversitesi tarafından düzenlenen Bahar Şenliği'ne gaz bombasıyla saldıran polis ve jandarma, 50 öğrenciyi gözaltına aldı. Kendisine "Ülkücü Gençlik" diyen bir grup da polise sloganlarla destek verdi. Bahar Şenliği dolayısıyla öğrenciler üniversiteden izin alarak Deniz Gezmiş'in fotoğarlarının ve NATO karşıtı bayrak ve dövizlerin bulunduğu standlar açtılar. Öğrencilere öğle saatlerinde standlara saldırarak coplar ve tekmelerle deviren polis ve jandarma, öğrencilere ise gaz bombası attı. Bu sırada ülkücüler de "Türkiye Türktür Türk kalacak", "Polise kalkan eller kırılsın" sloganlarıyla polise destek verdi. Saldırıdan korunmak isteyen öğrenciler Mimarlık Mühendislik Fakültesi Binası'na girerek barikat kurodular. Polis ve jandarma barikatı aşarak 50 öğrenciyi gözaltına aldı. Müdahale sonrası olay yerine gelen Edirne Valisi Fahri Yücel, binada inceleme yaptı ve öğrencileri suçladı. Rektörü Prof. Dr. Osman İnci de "Bu üniversitede hiç böyle bir şey yaşanmadı. Kimsenin burnunu kanamamış sevindirici. Biz diğer zararları onarırız. Bunu hak etmedik. Çok kırıldık" dedi.


Altınbaş Davası'nda Emekli Sandığı'nın inadı sürüyor
Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde işkence edilerek öldürülen Birtan Altınbaş'ın işkencecilerinden Ahmet Baştan'a bir türlü ulaşılamıyor. Mahkemenin Emekli Sandığı Genel Müdürlüğü'ne defalarca yazı yazmasına karşın Genel Müdürlük mahkemenin talebini yerine getirmiyor. Ankara 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dün görülen davada yine avukatların mahkeme kararlarını uygulamayan Emekli Sandığı Genel Müdürlüğü hakkında suç duyurusunda bulunulması talebi reddedildi. Bilindiği gibi mahkeme diğer işkenceci polisler hakkında karar vermiş, dört işkenceci "İşkence ile kastı aşan ve faili belli olmayacak bir şekilde adam öldürme" suçundan hapis cezası almıştı. Ancak Altınbaş davasında ayrı dosya ile yargılanan Ahmet Baştan ve Naip Kılıç hakkında hâl â karar verilmedi. Geçen duruşmada olduğu gibi bu duruşmada da işkenceci polislerden Ahmet Baştan'ın adresi tespit edilemedi. Altınbaş'ın avukatlarının, "Baştan'ın adresini vermeyerek mahkeme kararlarını uygulamayan Emekli Sandığı Genel Müdürlüğü hakkında suç duyurusunda bulunulması ve Baştan hakkında kaçma şüphesi uyandığından gıyabi tutuklama kararı verilmesi" istemi mahkeme tarafından rededildi. Mahkeme, Emekli Sandığı Genel Müdürlüğü'ne yazılan müzekkerelere neden cevap verilmediğinin sorulmasına ve cevap alındıktan sonra suç duyurusu isteminin değerlendirilmesine karar vererek duruşmayı 17 Haziran 2004 tarihine erteledi.

ÖNCEKİ HABER

AKP yasada ısrarcı

SONRAKİ HABER

Müzeler Haftası'nda
   MÜZE SOYGUNU!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...