20 Mayıs 2004 21:00

Gençlerden bağımsızlık şöleni

Emek Gençliği İstanbul İl Örgütü alternatif bir 19 Mayıs etkinliği düzenledi. "Bağımsızlık ve Gençlik Şöleni" adıyla düzenlenen şölene NATO ve savaş karşıtlığı damgasını vurdu.

Paylaş
Emek Gençliği İstanbul İl Örgütü alternatif bir 19 Mayıs etkinliği düzenledi. "Bağımsızlık ve Gençlik Şöleni" adıyla önceki akşam, 2 bin kişinin katıldığı şölene işçi ve öğrenci gençliğin yoğun katılımı dikkat çekerken, NATO ve savaş karşıtlığı damgasını vurdu. Salon Figaro'da düzenlenen etkinliğe şu anda grevde olan Ayser Tekstil işçileri "Sigorta, sendika, sekiz saat işgünü" yazılı pankartla katıldı. Kürsüye davet edilen işçilerden Selami Büyüksevil şöyle konuştu: "Bizler ne istiyoruz; sağlıklı koşullarda üretim yapmak için 8 saatlik işgünün de, sigortalı ve sendikalı olarak çalışmak. Patron sendikayı istemiyor. Nedenini sorduğumuzda vergiden, sigortadan kaçırmalıyım diyor. Biz köle olmak istemiyoruz, hakkımızı almak istiyoruz. Bizleri bir avuç insan gibi gördüler. Bizlerin yanında emeğin bütün dostları var". Büyüksevil'in konuşmasi salondaki gençler tarafindan, "Ayser işçisi yalniz degildir", "İşçiler partiye, parti iktidara" sloganıyla karşılık buldu.

'İstanbul NATO'ya dar olacak' Emek Gençliği Merkezi Yönetim Kurulu üyesi Orhan Atan konuşmasında, neden böyle bir etkinlik düzenlediklerini açıklarken, "Çünkü gençliğin 6 Mayıs ve 19 Mayıs'tan öğreneceği çok şey var. 19 Mayıs'a gençlik bayramı diyorlar, hangi gençliğin bayramı. Her yıl olduğu gibi bu yıl da bağımsızlık mücadelesini resmi geçitli gösterilere indirgediler. Biz de Türkiye'nin bağımsızlığı için alternatif 19 Mayıs şöleni düzenledik" dedi. Atan daha sonra, "İşgalcileri, işkencecileri, İstanbul'a sokmayacağız. İstanbul'u NATO'ya dar edeceğiz. Bunun için sokak sokak, okul okul, atölye atölye örgütleneceğiz. Denizler'in mücadele bayrağını İstanbul'a yeniden dikeceğiz. Söz veriyoruz" sözlerini tekrarlatarak, salonda bulunan gençlere söz verdirdi.

'Çözüm gençlerdedir' Denizler'in mücadele arkadaşi ve EMEP GYK üyesi Mustafa Yalçiner sahneye çiktiginda salonda "Yusuf, Hüseyin, Deniz sürüyor, sürecek mücadelemiz" sloganları yankılandı. Yalçıner büyük bir coşkuyla atılan bu sloganlara gençlere, "Denizlerin kardeşleri, aralarindan yeni Denizler çikaracak kardeşlerim. Uluslararasi işçi ve komünist hareketin, Türkiye bagimsizlik ve demokrasi mücadelesinin temsilcisi EMEP adina sizleri selamliyorum" sözleriyle cevap verdi. Tarihlerinin emperyalizme, işbirlikçilere karşi mücadele tarihi oldugunu hatirlatan Yalçiner, 6. filo mücadelesinden gelen bu tarihlerinin, Istanbul'da toplanacak olan NATO ve İstanbul'a gelecek olan Bush'a İstanbul'u dar edeceğini vurguladı. Ülkede dayatılan çözümsüzlüğün çözümünün gençlerde olduğunu söyleyen Yalçıner şöyle konuştu: "Mücadele alanlarında her geçen gün çoğalıyor, güçlenip, gelişiyorsunuz. Tarih öylesine değişiyor ki gün geliyor, devran dönüyor. ABD halklara hesap vermeye başlıyor. Tarihin tekerleği öylesine dönüyor ki devrimci günler her geçen gün yaklaşıyor. Eğer kendimizin efendisi olacaksak, dün ülkemizden kovduğumuz emperyalistleri tekrar geri sokmayacaksak, Bush'a ve NATO'ya sessiz kalmayacağız. Ya Denizler'le çoğalacağız ya da yenileceğiz. Umut işçi sınıfında, işçi sınıfıyla birleşen gençlerde. Şimdi söz ve meydan sizlerdedir". Etkinlik Grup Tiroj, Grup Haykırış, Grup Seyyah, Burhan Berken ve Moğollar söylediği şarkılar ve çekilen halaylarla son buldu.

ÖNCEKİ HABER

Itirafçilik TCK'ya taşındı

SONRAKİ HABER

Öğretmenleriyle toplanan gençlere
   'terörist' muamelesi yapıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...