18 Mayıs 2004 21:00
DİĞER HABERLER
Üç büyük ihaleyi iptal eden Savunma Sanayii İcra Komitesi acil ihtiyaç kapsamında ABD ya da Almanya'dan 250 adet hazır tank alımını kararlaştırdı. Saldırı helikopterinde ise yılbaşına kadar ihale süreci tamamlanacak. Helikopter'de ortak üretim yerine doğrudan alım yönteminde karar kılındı. Tanklar 2010 yılına kadar geçecek sürede doğacak acil ihtiyaç için ABD ya da Almanya'dan 250 adet kullanılmış tank satın alınacak. ABD'nin bu yönde bir teklifi halen bulunduğu için, Irak'ta da kullanılan Abrams A1 tanklarından alınması daha kuvvetli bir ihtimal olarak görülüyor. 145 adetten 90'a düşürülen saldırı helikopterleri için yılbaşına kadar ihale süreci tamamlanarak karar açıklanacak.
17 Temmuz 2025 12:09
AÖF'de yeni dönem: İktisat ve işletme mezunlarının diplomasında 'Açıköğretim Fakültesi' yazacak
Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi'ndeki İktisat ve İşletme fakülteleri kapatıldı. Bu yıldan itibaren kayıt yaptıran öğrenciler, mezun olduklarında "Açıköğretim Fakültesi" yazan diploma alacak.

AÖF diplomaları | Kolaj: Evrensel
17 Temmuz 2025 14:43
İktidar "kadınların güçlenmesi" diyor, veriler tersini söylüyor
Hükümetin "Aile Yılı" ilanına ve "kapsamlı sosyal politikalar" geliştirme iddiasına karşın kadın istihdamı, kadına yönelik şiddet ve kadın cinayeti oranları gerçekleri gözler önüne seriyor.

Fotoğraf: Özge Elif Kızıl/AA
17 Temmuz 2025 14:56
CHP’li Bulut: “Saray bir günde binlerce emekli maaşı harcıyor”
CHP'li Bulut, Cumhurbaşkanlığı ve İletişim Başkanlığı’nın 2025’in ilk altı ayında toplam 9,7 milyar TL harcadığını belirterek, “Halk açlık sınırının altında yaşarken, Saray lüks içinde yüzüyor” dedi.

Fotoğraf: Burhanettin Bulut
17 Temmuz 2025 09:59
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplanıyor: Gündemde ne var?
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün saat 15.30'da toplanacak.

Fotoğraf: DHA
17 Temmuz 2025 10:09
151 kişinin hayatını kaybettiği Palmiye Sitesi davası: 18 yıl hapse çarptırılan firari müteahhit yakalama kararının kaldırılmasını istedi
Maraş’ın Onikişubat ilçesinde 151 kişinin yaşamını yitirmesine ilişkin davada 18 yıl 8 ay hapse çarptırılan firari müteahhit Hacı Mehmet Ersoy, hakkındaki yakalama kararının kaldırılmasını talep etti.

Fotoğraf: DHA
17 Temmuz 2025 13:43
Edremit’te Şamran Kanalı isyanı: Yurttaşlar kuruyan meyvelerle DSİ önüne döktü
Van Edremit’te, Şamran Kanalı’na su verilmemesini protesto eden yurttaşlar, DSİ önünde toplanarak kuruyan meyvelerini döktü. Yurttaşlar açıklama yapmamaları konusunda baskı gördüklerini açıkladı.

Fotoğraf: Serhat News
Evrensel'i Takip Et