07 Mart 2011 08:19

İşçiyi işçiye saldırtıyorlar

Direnişe geçen Konak Belediyesi taşeron işçilerinin direnişini kırmak için Büyükşehir Park Bahçe işçileri kullanılmak isteniyor. Cuma günü de direnişi kırmak için işe alınan işçiler, direnişteki işçilere saldırtılmış, saldırıda üç işçi yaralanmıştı.Cumartesi günü

İşçiyi işçiye saldırtıyorlar
Paylaş

Cumartesi günü Park Bahçe işçilerine de mesailerinin bitiminde Konak Belediyesi temizlik işçilerinin yapması gereken iş yaptırılmak istendi. Gündoğdu meydanının da bulunduğu sahil güzergahında toplanan işçileri direnişteki işçiler engelledi. Yüzü aşkın park bahçe işçisi bölgelerinden toplanarak Gündoğdu Meydanı’na geldiği saatlerde direnişteki işçiler de Gündoğdu Meydanı’na geldi. Bu işlerin Konak Belediyesinin işi olduğu, eğer temizlenecekse de Konak Belediyesi’ne bağlı Merbel Şirketi’nin bu işi yapması gerektiğini söyleyen işçiler; “Sizler bizim yaşadıklarımızı geçen yıl yaşadınız. Bu nedenle bizi siz daha iyi anlarsınız, lütfen bizi karşı karşıya getirmelerine izin vermeyin” dediler.  

MİTİNG ALANI OLACAK

Ellerindeki malzemeleri bırakan işçiler adına konuşan yetkilinin yanıtı ise şu oldu: “Biz de bu işi yapmak istemiyoruz, arkadaşlar biz sizleri seviyor ve destekliyoruz. Ancak bize yazılı olarak gelen bir talimat var. Yarın bu alanda miting olacak, yarın aynı zamanda Başbakan Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu gelecek. Şehrimizin temizliğiyle ilgili bize gelen talimat üzerine bizim en azından ana artelleri ve geçiş güzergahlarını temizlememiz lazım.” Direnişteki işçiler ise bu sözlere tepki gösterdi.

KARDEŞLERİMİZE ELİMİZ KALKMAZ

Bu işçilerden Selçuk Kamiloğlu “Biz sizlerin bu işi yapmasını istemiyoruz. Temizlik Başbakan için gösteriş için yapılacaksa hiç yapılmasın. Lütfen siz de bizi anlayın. Biz elimizden geleni yapacağız. Önünüzde set olacağız. Kesinlikle de size saldırıp vurmayacağız, biz kardeşiz, bizim kardeşlerimize elimiz kalkmaz. Eğer siz de her koşulda bu işi yapacağız diyorsanız bizi dövmeniz gerekir” dedi. Daha sonra toplanma yerine gelen Tarım Park ve Bahçeler Daire Amiri Ziya Çavdar da işçilerle görüşme yaptı. Görüşmelerin ardından, Büyükşehir Park Bahçe İşçilerine dağılmaları söylendi. İşçilerin dağılmasının ardından görüştüğümüz işçiler de direnişi kırma çabalarının takipçisi olacaklarını belirttiler.

Yarın Büyükşehir Park Bahçeler işçilerinin de sabah normal mesailerinden bir saat önce saat yedi gibi gelerek, temizlik yapacakları söyleniyor. Bu duyumu alan direnişteki Konak Belediyesi taşeron işçileri de sabah gene aynı tavrı göstereceklerini ifade ettiler. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

DSC işçileri isyanda: Bu nasıl yasa, bu nasıl adalet?

SONRAKİ HABER

İzmir’in suyunun ‘altın’da ne var?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...