17 Mayıs 2004 21:00

AB için daha fazla 'mesai'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında dört saat süren bir toplantı yapan Bakanlar Kurulu'ndan ekonominin koordinasyon içinde yürütülmesi amacıyla ilgili bakanların yeraldığı "Ekonomik Koordinasyon Kurulu" oluşturulması kararı çıktı.

Paylaş
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında dört saat süren bir toplantı yapan Bakanlar Kurulu'ndan ekonominin koordinasyon içinde yürütülmesi amacıyla ilgili bakanların yeraldığı "Ekonomik Koordinasyon Kurulu" oluşturulması kararı çıktı. AB ile ilgili düzenlemelerinde yakından takip edileceği belirtildi. Başbakanlık binasında yapılan Bakanlar Kurulu toplantısı saat 11.40'da başladı. Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, Türkiye'nin AB'ye tam üyeliğine ilişkin müzakere tarihinin belirlenmesinde ilerleme raporunun önem taşıdığını belirterek, ''Türkiye'deki reform çalışmalarının ilerleme raporuna yansıyabilmesi açısından, bu yasama yılına özgü olmak üzere çıkarılması gereken kanunların tamamlanması gerekmektedir'' dedi. AB Genel Sekreteri Murat Sungar'ın, AB konusunda ''Türkiye'nin bulunduğu durumu'' anlattığını bildiren Şener, şöyle konuştu: ''Bu yılın 12. ayında yapılacak AB zirvesinde, Türkiye'nin AB'ye tam üyeliğine ilişkin müzakere tarihi belirlenecektir. Bu müzakere tarihinin belirlenmesinde ilerleme raporunda ele alınacak konular ve ilerleme raporundaki değerlendirmeler önem arz edecektir. Bu ilerleme raporunun ekim ayının ilk haftasında çıkacağı anlaşılmaktadır. Dolayısıyla, Türkiye'deki reform çalışmalarının ilerleme raporuna yansıyabilmesi açısından, bu yasama yılına özgü olmak üzere çıkarılması gereken kanunların tamamlanması gerekmektedir. Özellikle siyasi kriterlere ilişkin önceliğimizin olduğunu bilmektesiniz. Bu öncelik çerçevesinde yapılacak yasal düzenlemeler gözden geçirilmiştir. Ancak, olay sadece yasal düzenlemelere ilişkin değil, aynı zamanda reformların hayata geçirilmesi de yani çıkan yasaların uygulanması da ilerleme raporunda ele alınacak temel konu olduğu için, bu nokta üzerinde de değerlendirme yapılmıştır.'' Şener ayrıca, ekonominin koordinasyon içinde yürütülmesi, düzenli takip edilmesi amacıyla, 'Ekonomik Koordinasyon Kurulu'' oluşturulduğunu bildirdi. Şener, bir gazetecinin piyasalardaki hareketlenmeye yönelik sorusunu yanıtlarken de, "Dövizdeki geçici hareketlerin makro verileri olumsuz etkilemesi söz konusu değildir. Makro ekonomik ekonomik hedeflerimizden sapmayacağız" dedi.


Borsa yılın en düşük düzeyine indi İstanbul Borsası'nda geçen hafta yüzde 2.7 gerileyen Ulusal 100 Endeksi, haftanın ilk gününde yüzde 3.7 düşüşle 15 bin 922 puan düzeyine indi. Endeks böylece 2004 yılının en düşük düzeyine geriledi.

ÖNCEKİ HABER

Blair'e öfkeli karşılama

SONRAKİ HABER

NATO heyeti Afganistan'a gitti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa