17 Mayıs 2004 21:00

Sponsor çılgınlığı ölümle sonuçlandı

Üniversite yönetimlerinin bahar şenliklerini öğrencilerin paylaşım ve eğlence geleneğinden çıkarıp ticari bir etkinliğe dönüştürmesi ölüm getirdi. Balıkesir Üniversitesi Rektörlüğü tarafından "Balıkesir'de ilk defa görkemli bir şenlik yapacağız" sözleriyle tanıtımı yapılan bahar şenliği ölümle sonuçlandı.

Paylaş
Üniversite yönetimlerinin bahar şenliklerini öğrencilerin üretim, paylaşım ve eğlence geleneğinden çıkarıp ticari bir etkinliğe dönüştürmesi ölüm getirdi. Balıkesir Üniversitesi'nde sponsorluğunu Tuborg'un yaptığı bahar şenliğinde 22 yaşındaki Ferhat İşkenbe hayatını kaybetti. Sponsorların çılgınca tüketimi ve "eğlenmeyi" körüklediği bahar şenliklerinde yaşanan skandallara şimdi cinayet de eklendi. Balıkesir Üniversitesi'nde düzenlenen şenlikte birbirine giren alkollü gençlerden Ferhat İşkenbe (22), bıçaklanarak hayatını kaybederken, onbir kişi de yaralandı. Kanlı olay, düzenlenen Yeni Türkü konserin bitiminden hemen sonra meydana geldi. Konser çıkışı yaşanan karmaşada, çarpışma sonrası İsmet Avcıoğlu'nun cep telefonunu yere düşürmesi üzerine, iki grup karşı karşıya geldi. Ağız dalaşıyla başlayan olay kavgaya dönüştü. "Çakırkeyf" olan gençlerin kavgası çevredekilerin araya girmesiyle sonlandı. Ancak olayda hırpalanan Serhat İşkembe, babası Turgut ve kardeşi Ferhat ile birlikte ellerinde bıçaklarla yeniden olay yerine geldiler. Kavgaya diğer grubun aileleri de karıştı. Meydan savaş alanına dönerken olay ölümle sonuçlandı.

Bıçaklama kabul edildi Kavgaya karışanların arasında bulunan Antep Sofrası Avcıoğlu Kebap -Pide Salonu'nun sahibi İsmet Avcıoğlu'nun kardeşi Cengiz Avcıoğlu, polis sorgusunda Ferhat'ı bıçakla yaraladığını kabul etti. Olay sonrasında 8 kişi gözaltına alındı. Ölen gencin birkaç gün sonra askere gideceği öğrenildi. Kanlı kavgada 22 yaşındaki oğlunu kaybeden baba "Asker oğlumu bana geri verin" diyerek gözyaşı döktü.

Rektörlük ne diyecek? Balıkesir Üniversitesi Rektörlüğü'nün, bahar şenliği öncesinde "Balıkesir'de ilk defa görkemli bir şenlik yapacağız." sözleriyle tanıtımını yaptığı şenlik hakkında şimdi ne diyeceği merak konusu. Öğrencile ise, üniversite şenliklerinin, öğrencilerin paylaşım, üretim ve eğlence etkinlikleri olmasından çıkarılarak sponsor çılgınlığına terk edilmesine tepkililer.

Tuborg: 'Özel günlerde içilebilir' Tuborg yetkilileri kendilerine yönelttiğimiz sorulura şu şekilde cevap verdi: "Okulda içki içmek yasak ama özel günlerde içilebiliyormuş."

ÖNCEKİ HABER

Karadeniz afet bölgesi ilan edilmeli

SONRAKİ HABER

AKP ve YÖK'e protesto

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...