13 Mayıs 2004 21:00

Refah'a çifte saldırı

Refah mülteci kampına baskın düzenleyen İsrailli askerlerin öldürülmesini gerekçe gösteren İsrail ordusu, kampı iki kez vurdu. Birkaç gündür süren saldırılarda 19 Filistinli öldü, 200'e yakın kişi yaralandı.

Paylaş
İsrail, Gazze Şeridi'ndeki Refah mülteci kampına dün iki kez hava saldırısı düzenledi. 6 İsrail askerinin Filistinlilerce öldürülmesini gerekçe gösteren İsrail, Refah'a roketatarlarla biri geceyarınsından hemen sonra, diğeri ise sabah saatlerine denk gelen iki ayrı saldırı düzenledi. Geceyarısından sonra mülteci kampına füze atan İsrailler, 7 Filistinlinin ölümüne neden oldu. Hastane yetkililerine göre saldırıda biri çocuk 4 kişi de yaralandı. Ölen ve yaralananların tümü sivil. Bu ilk saldırı, İsrail askerlerinin Refah kampına girmeleri sonrasında düzenlenen roket saldırısına karşılık gerçekleştirildi. Roket saldırısında 5 işgalci asker öldü. Eylemi İslami Cihad üstlendi. Askerlerin öldürülmesinin ardından 15 kadar İsrail tankı, ağır makinli tüfek ateşi açarak Refah mülteci kampına girmeye başladı. Görgü tanıkları, helikopterlerin de iki füze fırlattığını söylediler.

İkinci kez vurdular Dün sabah tekrar kampa saldıran İsrail helikopterinin 5 roket fırlattığı, olayda 5 sivilin öldüğü 1'i çocuk 3 sivilin yaralandığı açıklandı. Hastane kaynakları, İsrail helikopterinin kampta kalabalık bir gruba roket atması sonucu 15 kişinin yaralandığını açıkladı. Yaralılardan 19 yaşındaki Ahmet Yakubi ile bir diğer Filistinli, kurtarılamayarak öldü. Batı Şeria'nın kuzeyinde meydana gelen patlamada ise 2 kişi yaralandı. Öte yandan İsrail, salı günü Gazze'de öldürülen 6 İsrail askerinin cesedini Erez geçiş noktasında teslim aldı. Gazze Şeridi'de son üç gündeki saldırılarda 11 İsrailli asker ve 19 Filistinli öldü, 200'e yakın Filistinli yaralandı.

ÖNCEKİ HABER

Gizli toplama kampları

SONRAKİ HABER

Bir işkence mağduru daha konuştu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...