12 Mayıs 2004 21:00

'Hayret, Moore'u öldürmediler'

Lee, Savunma Bakanı Donald Rumsfeld için "gangster" derken Michael Moore'un Bush ailesiyle Usame Bin Ladin'in önceki ilişkilerini konu eden son belgeseli ile ilgili olarak da "Bush yönetiminin Michael Moore'u öldürmemesine şaşırdım" dedi.

Paylaş
"Malcolm X" filmiyle dünyaya adını duyuran yönetmen ve film yapımcısı Spike Lee, Seattle'da düzenlenen bir sempozyumda Bush yönetimini kıyasıya eleştirdi.

Rumsfeld bir gangster Lee, Savunma Bakanı Donald Rumsfeld için "gangster" derken Michael Moore'un Bush ailesiyle Usame Bin Ladin'in önceki ilişkilerini konu eden son belgeseli ile ilgili olarak da "Bush yönetiminin Michael Moore'u öldürmemesine şaşırdım" dedi.

Özgür insan işkence görür Spike Lee, Amerikan askerlerinin Irak'taki esirlere işkence fotoğrafları ile de ilgili olarak da "Onları özgürleştirdik. Bunun anlamı onlara işkence edebiliriz. Ne güzel değil mi!" diyerek ironik bir ifade kullandı. Michael Moore'un "Fahrenheit 911" adlı filmiyle ilgiil sorulan bir soruya yanıt veren Lee, "Hâlâ Bush yönetiminin Michael Moore'u öldürmemesine şaşırdım. Neyse ki bir sonraki seçimden önce film dünyaya yayıldı" dedi. Lee konuşmasını şöyle tamamladı "Bu yıl seçim yapılacak. Uyumayı sürdürmeyin. Lütfen". (WorldNetDaily.com)

ÖNCEKİ HABER

Yalnız değilsiniz

SONRAKİ HABER

Skandal kanıtlar!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...