05 Mayıs 2004 21:00

BASMANE'DE EYLEM

KESK İzmir Şubeler Platformu ve siyasi partiler 4. İktisat Kongresi'ni protesto etti. Basmane Meydanı'nda bir araya gelen KESK üyeleri, "IMF defol bu memleket bizim", "IMF değil üretenler yönetsin" sloganlarını atarak, kongrenin iptal edilmesini istediler.

Paylaş
KESK İzmir Şubeler Platformu ve siyasi partiler 4. İktisat Kongresi'ni protesto etti. Basmane Meydanı'nda bir araya gelen KESK üyeleri, "IMF defol bu memleket bizim", "IMF değil üretenler yönetsin" sloganlarını atarak, kongrenin iptal edilmesini istediler. Eğitim-Sen 2 No'lu Şube Başkanı Galip Güçlü yaptığı konuşmada, kongreyle emekçilerin geleceğinin sermaye temsilcilerine teslim edildiğini söyledi. Güçlü, ülkenin içinde bulunduğu durumdan IMF politikası yürüten hükümetlerin sorumlu olduğunu belirterek, planlama fikrinin gözardı edildiğini vurguladı. Bugüne kadar IMF ve DB politikalarını uygulayarak ülkeyi açmazlara sürükleyen hükümetlerin artık yüzünü halkına dönmek zorunda olduğunu vurgulayan Güçlü, "Halkın refah düzeyini yükseltmeyi, gelir dağılımındaki dengesizlikleri gidermeyi ve rant yerine üretimi artırmayı amaçlayan hiçbir politika çözem üretmeyecektir. Çözüm kapsamlı bir Anayasa değişikliği ve halkın desteğine sahip bir programın uygulanmasından geçmektedir" dedi.


MUHABİRİMİZE ENGELLEME Kongreyi izlemek için akreditasyon yaptırmış olan muhabirimiz İzmir Emniyet Müdürlüğü Basın Büro Amirliğinin talimatıyla engellenmeye çalışıldı. Bir süre kongre merkezi girişinde bekletilen muhabirimize hiçbir yetkili açıklama yapmadı. Başbakanlık Basın Enformasyon İzmir Şube Müdürü Suat Gümrükçü'nün girişimiyle muhabirimiz salona girebildi. Emniyet amirliği "Biz akredidasyon yaptırmadığını sanıyorduk, o yüzden engelledik" diyerek haksız tutumuna bahane bulmaya çalıştı.

ÖNCEKİ HABER

IMF'ye isyan etti kongreden atıldı

SONRAKİ HABER

10 YILIN UFKUNU BEKLİYORUZ

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...