29 Nisan 2004 21:00

Çocuklara festival

Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK), Türkiye'de ilk kez çocuklar için sinema festivali düzenliyor.

Paylaş
Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK) Garanti Bankası işbirliği ile geleneksel olarak gerçekleştirdiği uluslararası festivallerine, bu yıl, "Garanti Mini Bank Uluslararası Çocuk Filmleri Festivali"ni de ekliyor. 14 -17 Mayıs 2004 tarihleri arasında gerçekleştirilecek festivalde, film gösterimlerinin yanı sıra Çocuk Yazarlardan Film Hikâyeleri, İnteraktif Oyunlar, Çocuk Jürisi Atölyesi ve Film Okuma Atölyesi etkinlikleri de yapılacak.

Bölümler Festival filmleri, 'En Sevilen Film Yarışması', 'Columbia TriStar Home Entertainment'dan Çocuklara Armağan' 'Minik Öyküler', 'Uzun Öyküler', 'Pisi Pisi Kediler', 'Şarkılı Öyküler', 'Komik Hayvanlar', 'Şimdi Okullu Olduk', 'Ben Artık Büyüdüm', 'Çizgi Filmden Vazgeçemem', 'Kısacık Güzel Filmler', 'Ben Kendim Yapabilirim', 'Ali Murat Erkorkmaz'dan Çocuklara' ve 'Aileler İçin Çocuk Dünyası' başlıkları altında toplandı.

Yaşlara göre filmler Program hazırlanırken, çocukların gelişim basamakları ve psiko-pedagojik yapısı dikkate alınarak 3-5, 6-8, 9-11 yaş gruplarına yönelik farklı filmler seçildi. Ayrıca, ebeveynler için de çocukların dünyasını anlatan ve onların sorunlarına eğilen filmlerin yer aldığı özel bir bölüm hazırlandı. Festival boyunca, dünyanın pek çok ülkesinden aralarında çizgi ve kukla filmlerin de bulunduğu uzun ve kısa metrajlı 90 film çocuklarla buluşuyor. Festival filmleri; Beyoğlu Alkazar Sineması Avrupa Salonu, Beyoğlu Majestik Sineması 1. ve 2. Salonları, Levent Sinema TÜRSAK, İtalyan Kültür Merkezi, Alman Kültür Merkezi ve Osmanlı Bankası Müzesi Sinema Salonu'nda gösterilecek.

Bilet fiyatları İtalyan Kültür Merkezi ve Alman Kültür Merkezi salonlarındaki film gösterimlerin tüm çocuklara ücretsiz olarak gerçekleştirileceği festivalde; Beyoğlu Alkazar, Beyoğlu Majestik Sineması 1. ve 2. salonları, Levent Sinema TÜRSAK ve Osmanlı Bankası Müzesi sinemalarında yapılacak gösterimlere giriş ücreti, küçük yaş grupları için hazırlanan bir saatlik seanslar için 2 milyon, normal seanslar içinse 3 milyon TL olacak.


D. ÇOCUK JÜRİSİ ATÖLYESİ "Festivalin En Sevilen Çocuk Filmi"nin seçileceği Festivalin yarışmalı bölümünün jürisi de yine çocuklardan oluşuyor. Yaşları 9-11 arasında değişen Fransız, İngiliz, İtalyan, Alman ve Türk çocuklardan oluşan Uluslararası Çocuk Jürisi, "Neredesin Firuze" filminin yönetmeni ve reklamcı Ezel Akay'ın yöneticiliğinde "Bir Jüri Üyesi Nasıl Olunur?" konulu atölye çalışmasına katılacaklar. Jüri üyesi çocuklar bu atölye çalışmasının ardından 5 filmi izleyip değerlendirerek "En Sevilen Çocuk Filmini" seçecekler.

ÖNCEKİ HABER

İçki, sigara ve sefalet üçgeni ve
   İhap Hulusi Görey

SONRAKİ HABER

Mask-Kara Tiyatrosu yeni yerinde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...