25 Nisan 2004 21:00

Festival sona erdi

23. Uluslararası İstanbul Film Festivali kapsamında düzenlenen Uluslararası ve Ulusal Film Yarışması Ödülleri sahiplerini buldu. Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda gerçekleşen ödül töreni, Aycan Teztel yönetimindeki Beck's Big Band Orkestra'nın dinletisi ile başladı.

Paylaş
23. Uluslararası İstanbul Film Festivali kapsamında düzenlenen Uluslararası ve Ulusal Film Yarışması Ödülleri sahiplerini buldu. Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda gerçekleşen ödül töreni, Aycan Teztel yönetimindeki Beck's Big Band Orkestra'nın dinletisi ile başladı. Sunuculuğunu Cem Davran ve Ceylan Saner'in üstlendiği gecede, Ulusal Film ve Uluslararası Altın Lale Yarışması'na katılan filmlerin kısa tanıtımınlarının ardından ödül törenine geçildi. Bu yıl, "Ustalara Saygı" başlıklı bölümde altı filmi gösterilen ve 20. yüzyılın en iyi yönetmenlerinden sayılan Ken Russel ile yine "Ustalara Saygı" bölümünde 4 filmi gösterilen İranlı ünlü Yönetmen Bahram Bayzai'ye Yaşamboyu Başarı Ödülleri verildi.

Altın Lale'ler Ulusal Yarışmaya katılan 12 yerli film arasında 'Yılın En iyi Türk Filmi Ödülü'nü Ahmet Uluçay'ın "Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak" adlı filmi alırken, "En iyi Türk Yönetmen" ödülünü "Bekleme Odası" filmiyle Zeki Demirkubuz aldı. Bu yılki "Jüri Özel Ödülü"nü, "Bulutları Beklerken" filmiyle Yeşim Ustaoğlu, Hülya Koçyiğit'in elinden aldı. "En iyi Erkek Oyuncu" ödülü "İnşaat" filmindeki rolleriyle Şevket Çoruh ve Emre Kınay'a verilirken, "En iyi Kadın Oyuncu" ödülü ise "Bulutları Beklerken" filmindeki Ayşe rolüyle Rüçhan Çalışkur'a verildi. Uluslararası Yarışma'da Altın Lale Ödülü Tayvanlı Yönetmen Tsai Ming - Liang'nin "Goodby Dragon ınn" / Elveda Sinema adlı filmine giderken, Jüri Özel Ödülü' Tunuslu yönmen Abdel Latif Kechiche'nin L'esquive / Kaçak ve Yugoslav Yönetmen Dusan Kovacevic The Professional / Profesyonel adlı filmlerine verildi. Gecede Uluslararası Sinema Eleştirmenleri Ödülü, Uluslararası Yarışma'da yer alan filmler arasında L'esquive / Kaçak filmine, Ulusal Yarışma'da Onat Kutlar anısına verilen ödül, Reha Erdem'in yönettiği "insan Nedir ki..." adlı filme verilirken, Radikal Halk Ödülü'nü de "Reconstruction" / Yeniden Sev Beni ile Yüksel Yavuz'un yönettiği "Küçük Özgürlük" adlı filmi aldı. Bu yıl 23'üncüsü düzenlenen 'Uluslararası istanbul Film Festivali' dün gösterilecek filmlerin ardından sona erdi. Festival, film öncesi gösterilen uzun reklamlar, değişen seanslar ve kimi zaman tükenen biletler nedeniyle seyircinin tepkisini toplasa da, 200'ün üzerinde filmi İstanbul'a taşıdı. 20. yüzyılın en iyi yönetmenlerinden sayılan Ken Russell, İranlı ünlü Yönetmen Bahram Bayzai, İngiliz yönetmen Hugh Hudson, İranlı Yönetmen Cafer Panahi'nin de aralarında bulunduğu ünlü yönetmen ve sinema yazarlarını ağırlayan festival, söyleşiler ve özel gösterileri ile de seyircinin beğenisini topladı. Seçilen filmler bazı eleştirilere neden olurken, bu yıl da sinemaseverleri en çok el yakan bilet fiyatları zorladı.

ÖNCEKİ HABER

OYUN DEĞİL!

SONRAKİ HABER

Sahnede, şiire yeni bir açılım

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...