23 Nisan 2004 21:00

Çocuklardan duyarlılık örnekleri

23 Nisan'da gelenek olduğu üzere yine devletin yönetim koltuklarına oturtulan çocuklar, büyüklerden duymaya alışık olmadığımız açıklamalar da bulundular. Topbaş'ın koltuğuna oturan Gencer Boran, okullara doğal gaz ve ilçelere çocuk parkı istedi.

Paylaş
23 Nisan'da gelenek olduğu üzere yine başbakanlık, emniyet ve milli eğitim müdürlüğü, ordu komutanlıkları, meclis ve belediye başkanlığı vb. bir çok makam koltuğuna oturtulan çocuklar sorunlarının çözümü yönünde "emirler" verdiler. Bayram kutlamaları kapsamında, Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın koltuğuna oturan ilköğretim öğrencisi Beyda Kılıç, kadınların Kurtuluş Savaşı'na etkin olarak katıldıklarını hatırlatarak bugün Meclis'te ve siyasette kadın sayısının az olmasını eleştirdi. Kılıç, 'Ben olsaydım, kabinedeki bütün bakanları kadınlardan seçerdim' dedi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ı ziyaret eden grup arasından başkanlık koltuğuna oturan Fatih Mahmudiye Etüt ve Beslenme İlköğretim Okulu öğrencisi Gencer Boran'ı (11) çözümlerini sıraladı. Kentin trafik sorununun raylı sistemle çözülebileceğini, olası deprem tehlikesi için acil önlem alınabileceğini, çarpık kentleşmenin önlenebileceğini belirten Boran, her ilçeye 5'er çocuk parkı yapılmasını istedi. Doğalgazı olmayan okullara doğalgaz bağlanmasını istedi.

Savaş karşıtlığı Behçet Kemal Çağlar İlköğretim Okulu'ndan bir grup öğrenci de, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Balıbey'i ziyaret etti. Balıbey, ziyarette 3. sınıf öğrencisi Betül Sena Kabil'i koltuğuna oturttu. Tüm okulların sınıf mevcutlarının 36'yı geçmemesi ve tam gün eğitim yapılması gerektiğini belirten Kabil, okullardan karatahtaların atılmasını, yerini ise bilgisayarın almasını istedi. Kabil, ''Topla, tüfekle değil, bizim savaşlarımız akıl üstünlüğü ile olacaktır. Biz, Türkiye'nin kalemli kuvvetleri olmaya ant içiyoruz'' dedi. İstanbul dışında da çocukların aynı duyarlığı söz konusuydu. Aydın Valisi Muharrem Göktayoğlu'nun makamına sembolik olarak oturan Cansu Yekşan, Milli Eğitim Müdürü koltuğuna oturan Ticaret Odası İlköğretim Okulu 5. sınıf öğrencisi Volkan Mutlu'yu telefonla arayarak, bütün okulların bilgisayarla donatılmasını istedi. Denizli Valisi Gazi Şimşek'in makamına oturan Ahmet Nuri Özsoy İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi Ezo Tuba Çınar, ilköğretimde tekli eğitim-öğretime geçilmesi ve çocukların 30'ar kişilik sınıflarda eğitim görmesi için yeni okullar yapılmasını istedi.


Küçük komutan: Referandumdan evet çıksın Eskişehir'de 1. Hava Kuvveti Komutanı Korgeneral Hasan Aksay'ın görevini temsili devralan Komutan Cengiz Topel İlköğretim Okulu 5. sınıf öğrencisi Alper Kipelli' çeşitli telefon görüşmeleri yaparak uçuşlar hakkında bilgi aldı. Kipelli, bir gazetecinin, ''KKTC'de yarın yapılacak referandumdan nasıl bir sonuç çıkmasını bekliyorsunuz'' yönündeki sorusunu, ''KKTC'de yarın yapılacak referandumdan (evet) çıkmasını temenni ediyorum'' diye yanıtladı.

ÖNCEKİ HABER

Novartis ile Aventis birleşiyor

SONRAKİ HABER

Ankara'ya at havalesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa