16 Şubat 2011 21:20

Konak Belediyesinde grev kararı alındı

KONAK Belediyesine bağlı MERBEL AŞ’de süren toplusözleşme görüşmelerinin anlaşmazlıkla sonuçlanması üzerine dün Belediyeye grev kararı asıldı.Genel-İş İzmir 5 No’lu Şubenin örgütlü bulunduğu Konak Belediyesinde, temizlik, süpürge, çöp gibi hizmetlerde çalışan 580 işçiyi kaps

Konak Belediyesinde grev kararı alındı
Paylaş

KONAK Belediyesine bağlı MERBEL AŞ’de süren toplusözleşme görüşmelerinin anlaşmazlıkla sonuçlanması üzerine dün Belediyeye grev kararı asıldı.
Genel-İş İzmir 5 No’lu Şubenin örgütlü bulunduğu Konak Belediyesinde, temizlik, süpürge, çöp gibi hizmetlerde çalışan 580 işçiyi kapsayan TİS görüşmelerinde 74 maddenin 26’sında anlaşmaya varılamadı. Uzlaşmaya varılamayan maddeler daha önceki TİS’nde kazanılmış olan sosyal ve ekonomik haklardan oluşuyor. Günlük yevmiyenin 20 TL olduğu işyerinde ortalama işçi ücretleri 1000 TL dolayında. Sendika 250 TL’lik net ücret artışı ve gıda yardımı, ikramiye gibi sosyal hakları talep ederken, işveren, bütün sosyal hakların içinde olduğu brüt 200 liralık artış teklif ediyor.    
Konu ile ilgili olarak dün belediye önünde gerçekleştirilen eyleme MERBEL işçileri, Kafesan işçileri ve park bahçe işçileri, DİSK’e bağlı sendikaların şube başkanları ve DİSK Ege Bölge Temsilciliği katıldı.  
Eylemde konuşan Genel-İş 5 No’lu Şube Başkanı Naci Çetin, “Grev kararı almamıza rağmen, önümüzde uzlaşmaya varabilmek için 60 günlük süre var” dedi. (İZMİR)

ÖNCEKİ HABER

Tüzel’den acılı aileye ziyaret

SONRAKİ HABER

Yargı kararları yok sayılıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...