06 Mart 2011 11:26

Bericap direnişi sürüyor

Bericap işçilerinin iş-ekmek ve özgürlük mücadeleleri 70. gününe geldi. Daha önce bir döneme damgasını vuran Tekel işçilerinin direniş gününe de yaklaştı. Dört arkadaşlarının işten atılmasını kabul etmeyen 92 işçi işsizliği ve tazminat alamamayı göze alarak yetmiş gün önce “Kurtu

Bericap direnişi sürüyor
Paylaş
Orhan Kaya

Örgütlü oldukları Petrol-İş Sendikası başından beri üzerine düşen desteği veriyor. İşveren çalışma koşullarının zorlaştırmasıyla başlayan  baskılarını disipline verme, sendikasızlaştırma çabaları, işten atmayla devam etmiş, direnişe  geçen işçilere de fabrika önünde bekletmemek için elinden gelen her şeyi yapmaktadır. Adeta fabrikanın etrafını cezaevi duvarlarına çevirmiş durumda. İşçilerin soğuktan,yağmurdan  korunmak için kurdukları çadırı emniyet güçlerine yıktırdı. Direnen işçiler mücadeleyi otobüs ve minibüs içinde devam ettirmektedirler. Son günlerde ise fabrikanın hemen yanından geçen tren raylarının 2-3 metre yanına açık alana büyük bir soba kurarak ısınmaya çalışıyorlar. Çay içiyor,sloganlarını atıyor  ve tekrar gelip soba başında gazetelerini okuyup sohbet ediyorlar.
İşveren son günlerde yerel basında çıkan direnişçi haberlerinden ve Gebzeli emekçilerin vermiş olduğu dayanışmadan rahatsız olmuş olacak ki, yerel gazetelere ilan vererek kamuoyuna haksız olmadığını anlatmaya çalışıyor.

İşverenin yapacağı bir iş varsa işçilerin taleplerini yerine getirmesi gerekir. Bu da tüm işçilerin işlerine dönmeleri ve kayıplarının verilmesi Ayrıca sendikalı olmalarını kabullenmesi gerekir. Direnişteki  işçilerin  yerine fabrikada çalışan işçilerin de iyi düşünmeleri gerekir. Direnişteki  sınıf kardeşlerinin onurlu direnişlerinin haklılığını iyi kavramalı ve vicdanlı olmalılar. Direnişte olan işçilerin eşlerinin,çocuklarının nasıl bir zorluk içinde olduklarını anlamalıdırlar. Yarın aynı şey kendilerinin başına da geleceğini bilmelidirler.işçilere sürekli çay yapan direnişçi işçiler  8 Mart Dünya  Emekçi Kadınlar  Gününde direnişte olmanın ve sınıf arkadaşlarıyla birlikte olmaktan  ne kadar gurur duysalar haklarıdır. Ben de bir sendikacı olarak arkadaşları tebrik ediyorum . Her birinin birer  Emine Aslan ve Türkan Albayrak olduklarını  düşünüyorum.

Başarıya ulaşacakları inancı  ile  direnişçileri selamlıyorum.

*Eğitim Sen Gebze  Şube Başkanı

ÖNCEKİ HABER

Parmak iziyle mesai takibine tepki

SONRAKİ HABER

Türkiye'de gazeteci olmak!...

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...