16 Nisan 2004 22:00
ŞENLİKLER BAŞLIYOOOOOR!
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın yaklaşmasıyla çocuk şenlikleri de yapılmaya başlandı. İşte size iki şenlik haberi. Biri İzmir Karşıyaka'dan biri de Antalya'dan:
Karşıyaka Belediyesi'nin 12. Uluslararası Karşıyaka Çocuk Şenliği, 19 Nisan 2004 Pazartesi günü
başlıyor. Konuk ülkelerin çocukları, pazartesi günü saat 15.00'te bir yürüyüş düzenleyecekler. 20 Nisan günü çocuklar sabahleyin, Kent Tarihi Müzesi ile Arkeoloji Müzesi'ni ziyaret edecek öğleden sonraysa İzmir Cumhuriyet Meydanı'nda alan gösterileri düzenleyecekler. 21 Nisan'de ise konuk ülkelerin çocukları Selçuk ve Kuşadası yöresini gezecekler, 22 Nisan'daysa Kosova Prizren Kültürevi oyuncuları bir tiyatro gösterimi yapacak. 23 Nisan günü de, Karşıyaka Stadyumu'nda bayram gösterileri yapılacak. Karşıyaka'daki şenliğe, Bulgaristan, Çin, Gürcistan, Güney Kore, Makedonya, Özbekistan, Polonya, Rusya, Ukrayna, Kosova ve Bosna Hersek'ten arkadaşlarımız katılacak.
Hedefi çocuklara, "Barış, kardeşlik, dostluk, müzik ve dans dolu bir hafta" yaşatmak olan 5. Uluslararası Antalya Çocuk Şenliği ise, 18- 25 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Şenlikte, Bulgaristan, Rusya, Tayvan, Litvanya, Romanya, Gürcistan, Ukrayna, Ankara ve Antalya'dan gruplar yer alacak. Ülkelerinin kültürlerini ve renklerini sergileyecek olan konuk çocuklar, 20 Nisan'da Cumhuriyet Meydanı'ndan Büyükşehir Belediyesi'ne doğru düzenlenecek şenlik kortejinde, Antalyalı çocukları selamlayacak. 23 Nisan Cuma günü saat 20:30'da, Cam Piramit Kongre ve Fuar Merkezi'nde düzenlenecek gala programının ise, dünya çocuklarının Antalyalı çocuklarla kaynaştığı, kültürlerin buluştuğu, dostluk, kardeşlik ve barış mesajlarının verildiği bir şenliğe dönüşmesi amaçlanıyor. Antalya'daki çocuklara duyurulur! Ücretsiz olan gala programına bütün çocuklar davetli.
Evrensel'i Takip Et