10 Nisan 2004 21:00

IG Metall'den ver.di'ye destek

Almanya'da örgütlü IG Metall Sendikası haftalık çalışma süresinin 42 saat çıkarılmasına karşı kamu sektöründe örgütlü ver.di sendikasıyla, ortak mücadeleye hazır olduğunu bildirdi.

Paylaş
Almanya'da örgütlü IG Metall Sendikası haftalık çalışma süresinin 42 saat çıkarılmasına karşı kamu sektöründe örgütlü ver.di sendikasıyla, ortak mücadeleye hazır olduğunu bildirdi. ver.di sendikası yaptığı açıklamalarda, patronların saldırılarına karşı gerekirse grevle mücadele edeceklerini söylemişti. Kamu işkolunda çalışma süreleriyle ilgili sözleşmeler bu yılın sonuna kadar geçerli olmasına karşın, patronlar sözleşmeleri eyalet düzeyinde 30 Nisan 2004'ten itibaren geçerli olmak üzere feshetmişlerdi. IG Metall İkinci Başkanı Berthold Huber, "Eğer ver.di sendikası mücadeleye girişmek ve grev yapmak zorunda kalırsa, o zaman bizde dayanışma eylemleriyle desteğimizi sunarız" dedi. "Çalışma sürelerinin ücret denkleştirilmesi olmadan uzatılmasına karşı mücadeleyi destekleyeceğiz. ver.di bundan emin olabilir" diyen Huber, "Biz IG Metall olarak kendi alanımızda hiçbir şekilde çalışma sürelerinin uzatılmasına izin vermeyeceğiz" şeklinde konuştu.

Herkesi ilgilendiriyor Kamu patronlarının girişimini bütün çalışanlar için çok tehlikeli bir yönelim olarak değerlendiren Huber, "Eğer bir alanda bu yönelime meydan verirsek bütün alanlarda setlerin yıkılmasına neden oluruz" dedi. Patronların haftalık çalışma sürelerini uzatma çabalarında 42 ile yetinmeyeceklerini belirten Huber, bunun ilk adım olacağını, ardından ise 50 saattin gündeme geleceğini kaydetti. Haftalık çalışma süresinin uzatılmasının kitlesel işten atmalara da neden olacağını söyleyen Huber, "Bu herkesi ilgilendiriyor. ver.di bu alanda bütün sendikalar için temsili bir mücadele veriyor" şeklinde konuştu.

ÖNCEKİ HABER

SSK'yı bitirmenin adımları

SONRAKİ HABER

Çocuk ve genç işçilerin çalışma esasları belirlendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...