03 Nisan 2004 21:00

AB, IMF adayinda uzlaşma ariyor

IMF başkanligi için yariş sürüyor. Avrupa Birligi maliye bakanlari hafta sonu bir araya gelerek ortak bir aday üzerinde uzlaşma saglamaya çalişacak.

Paylaş
Avrupa Birligi (AB) Maliye bakanlarinin, hafta sonunda, Uluslararasi Para Fonu'nun (IMF) başkanligina önerilecek aday konusunda uzlaşmalari bekleniyor. AB Dönem Başkani Irlanda'nın Maliye Bakanı Charlie McCreevy'nin daveti üzerine gerçekleşecek hafta sonu toplantisina katilmak üzere Irlanda'ya gidecek olan 25 maliye bakanı, hem dinlenme fırsatı bulacak hem de IMF adayları üzerinde görüşecekler.

Almanya ve Fransa'nın adayı Almanya ile Fransa'nın, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası Başkanı Jean Lemierre üzerinde uzlaşabilecekleri belirtilirken, İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi'nin, AB Rekabet Komiseri İtalyan Mario Monti'nin seçilmesi için bastırdığı ifade ediliyor.

Aday çok Horst Köhler'den boşalan başkanlik koltugu için Avrupa kökenli adaylar arasinda, Uluslararasi Ödemeler Bankasi eski başkani Andrew Crockett, EBRD başkani Jean Lemierre, Ispanya'nın eski maliye Bakanı Rodrigo Rato ve Mario Monti, AB Rekabet Komiseri İtalyan Mario Monti, Avrupa Merkez Bankası Başkanı Jean-Claude Trichet bulunuyor.

ÖNCEKİ HABER

TEDAŞ satiş listesinde

SONRAKİ HABER

Kredi karti faizleri Guinnes'e aday

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...