28 Mart 2004 21:00

Köyde çalışarak köy romanı yazacak

Konya'nın Kulu ilçesine bağlı Altılar köyünde tarım gönüllüsü olarak göreve başlayan ziraat mühendisi Dilek Arı Tunca'nın en büyük ideali, karşılaştığı ilginç olayları roman haline getirebilmek.

Paylaş
Konya'nın Kulu ilçesine bağlı Altılar köyünde tarım gönüllüsü olarak göreve başlayan ziraat mühendisi Dilek Arı Tunca'nın en büyük ideali, karşılaştığı ilginç olayları roman haline getirebilmek. Dilek Arı Tunca (29), üniversiteden mezun olduktan sonra, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın, "Bin Köye Bin Tarım Gönüllüsü Projesi"ne başvurdu ve hayallerini gerçekleştirmeye ilk adımı attı. Kulu'ya bağlı Altılar köyande görevlendirilen Tunca, şehirde giydiği kıyafetleri çıkarıp, o yörenin kadınlarının giydiği elbiselerden giyip, tülbent bağlayarak göreve başladı. Halkla kısa sürede kaynaştığını anlatan Tunca, "İlk talepler çiftçilerden değil, bir sorunu olan ve kimseye anlatamayan çiftçilerin kızlarından geldi. Hepsinin çok ilginç yaşam öyküleri var ve içlerinde bugüne kadar şehirde hiç kimsede görmediğim bir şeyleri başarma istediği var" dedi.

Günlük tutuyor Kızların kendisinden, öncülük ederek köyde dikiş-nakış ve boyama gibi el sanatları kursları açılmasını sağlamasını istediklerini anlatan Tunca, şunları kaydetti: "Çok sayıda ilginç olayla karşılaşıyorum. Bu olayları titizlikle günlüğümde topluyorum. Bir yerin ve olayın kitabı, ancak onu yaşamakla ortaya çıkar. Ancak bunu yaparken, köylülere doğru tarım tekniklerini anlatmayı ve sorunlara onlarla birlikte çözüm bulmayı da ihmal etmiyorum."

En büyük sorun su Konya Ovası'nda yer alan Altılar köyünün en büyük sorununun su olduğunu belirten Tunca, sözlerini şöyle sürdürdü: "Köylüler, DSİ'nin bölgede su arama çalışması yaptığını, suyun bulunduğunu ancak gerekli kaynak olmadığı için kuyunun açılamadığını söylediler. Söz konusu raporları temin ederek inceledim ve köylülerle birlikte kuyunun açılabilmesi için kooperatif kurma girişimlerini başlattım. Bu suyu çıkarabilirsek, köyümüzün en büyük sorunu çözülmüş olacak."

ÖNCEKİ HABER

Edebiyatçı Selim İleri:
   Sinema, starlara yenik düştü

SONRAKİ HABER

Seçime kan bulaştı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa