25 Mart 2004 22:00

Akçansa'da sendika kararlılığı

TÜMTİS'e üye oldukları için işten atılan Akçansa Taşımacılık işçileri, sendikalı olarak işe geri dönene kadar direneceklerini söylediler.

Paylaş
TÜMTİS'e üye oldukları için işten atılan Akçansa Taşımacılık işçileri, sendikalı olarak işe geri dönene kadar direneceklerini söylediler. Toplam 51 işçinin çalıştığı firmada 48 işçi sendikaya üye olmuş, bunun üzerine 29 kişi işten çıkarılmıştı. İşe iade davaları mayıs ayının ilk haftasında başlayacak olan işçiler, halkı da yanlarına alarak mücadelelerini sürdüreceklerini söylediler.

'Hakkımızı istiyoruz' Her gün işyeri önüne gittiklerini söyleyen Abdullah Bozan şunları söyledi: "Sendikadan ayrılın işe alırız dediler. Biz kölelik koşullarında çalışmak değil, hakkımız olanı almak istiyoruz." Yerlerine İzmir'den getirilen işçilere durumu anlattıklarını ve yanlarında olmaya çağırdıklarını belirten Bozan, patronun jandarma yardımıyla kendilerini işyeri önünden kovmaya çalıştığını söyledi. Edremit hazır beton pompa operatörü Halil Karabulut, emeğinin karşılığını alamadığı için sendikaya üye olduğunu ve bu nedenle işten atıldığını anlattı. Yaşadıkları sorunlara hiçbir medya grubunun duyarlılık göstermediğinden yakınan Karabulut, gazetemize teşekkür etti.

ÖNCEKİ HABER

İşçi değil köle istiyorlar

SONRAKİ HABER

İETT'den açıklama

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...