23 Mart 2004 22:00

Aytaç Durak çıplak!

Aytaç Durak'ın büyükşehir belediye başkan adaylığına karşı olan AKP'liler "Kral Çıplak-Aytaç Durak'a oy yok" adıyla seçim büroları açıyorlar.

Paylaş
AKP'nin, Adana'da belediye başkan adayı olarak Aytaç Durak'ı göstermesine partililerin tepkisi giderek büyüyor. Daha önce Başbakan Tayyip Erdoğan'nın da katıldığı seçim mitinginde "Hortumcu yayında" diyerek Durak karşıtı sloganlar atan partililer, şimdi de "Kral Çıplak-Aytaç Durak'a oy yok" ismi altında seçim büroları açıyorlar. Muhalefet, AKP Adana Kurucu Kurul ikinci başkanı olan, ancak Durak'ın adaylığına karşı çıkması nedeniyle partiden ihraç edilen Mahmut Tezcan önderliğinde devam ediyor. Gazetemize açıklama yapan Tezcan, "Aytaç Durak'a AKP'nin il yöneticileri ve üst düzey insanları dahi oy vermeyecek. Genel Meclis üyelerine oy verip başka başkanları destekleyecekler" diyor. Durak'ın seçimi kaybedeceğini iddia eden Tezcan, aksi takdirde ise AKP'nin Adana'da çok ciddi kayıplar vereceğini belirtiyor. "Kral Çıplak" seçim bürolarını seçim gününe kadar birçok bölgede açacaklarını söyleyen Tezcan; Aytaç Durak yanlılarının seçim bürolarını tahrip etme girişimlerinin bunu engelleyemeyeceğini söylüyor.

Başbakan ilkesiz davrandı Tezcan, Genel Başkan Tayyip Erdoğan'ın Adana'da ilkesiz bir siyasete imza attığını belirterek şöyle konuşuyor; "AKP kuruluş aşamasındayken Genel Başkan Tayyip Erdoğan temiz siyaset anlayışına sahip olduğunu ifade ediyordu. Bunun üzerine hepimiz bu çağrıya uyduk. Bir yıl boyunca sürekli çalışmalar yaptık, bize söylenen temiz siyaset anlayışına inandık. Aytaç Durak, Ömer Topçu gibi siyaset bezirganlarının böyle bir oluşumda olacağına inanmamıştık". Bir ay boyunca aday adaylarının çeşitli çalışmalar yürüttüğünü fakat Durak'ın birdenbire Ankara'dan atandığını ifade eden Tezcan; "Bu arkadaşlarımız bir ay boyunca koşturmuşlar, hem kendilerini hem de AKP'yi anlatmışlar. Bu seçim çalışmalarında da temel olarak bu dönem belediye başkanı olan Aytaç Durak'ın Adana'yı ne kadar kötü yönettiğini anlatmışlardır. İl yönetimi, ilçe yönetimi dahil kesinlikle Aytaç Durak'ın Adana'ya yakışmadığını şaibesinin ve davalarının olduğunu ifade ediyorlardı. Belediye başkanlığı düştüğü andan itibaren hapsi boylayacağını seçmenlere anlatıp oy istiyorlardı" diyor.

'Psikolojimiz bozuldu' "Bütün AKP camiasında çok ciddi tepkiler ve hayal kırıklıkları oluştu" diyen Tezcan, partililerin parti il ve ilçe yöneticilerinin ve aday adaylarının son derece zor bir duruma düştüklerini belirtiyor ve psikolojilerinin bozulduğunun altını çiziyor. Kendisinin adaylık beklentisi olmadığını da sözlerine ekleyen Tezcan; "Ben AKP'nin kurucu ikinci başkanı ve bu seçimlerle ilgili hiçbir adaylık durumu olmayan biri olarak rahatsızlığı gördüm. Bu kanaatle AKP Genel Merkezi'nin Adana'da bir yanlışa imza attığının bilinciyle bu hareketi başlatma ihtiyacı hissettik. Seçimlere kadar bütün Adanalıları Durak'a oy vermemeye çağıracağız" dedi.


YSK sicilini yenilemedi Mahmut Tezcan, kendi itirazlarını reddeden Yüksek Seçim Kurulu'nun Durak'ın seçimlere girmesinin hukuksuz olduğuna kanaat getireceğini fakat bunun engellendiğini iddia ediyor ve şunları söylüyor: "Yargıtay'ca onanmış fakat siciline işlememiş başka cezaları da vardı Aytaç Durak'ın. Bunların siciline işletilmesi ve bu gerekçelerle aday olamayacağı talebiyle Yüksek Seçim Kurulu'na gittik fakat ne yazık ki seçim kurulu yeni sicilini istemedi. Halihazırdaki sicilindeki suçlar da aday olmasının önünde engel değildi. Eğer yeni sicili istenseydi bu adaylık kesinlikle engellenirdi."

ÖNCEKİ HABER

Yolumuzu aydınlatan ışık

SONRAKİ HABER

Güçbirliği mitinginde İsrail'e öfke

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...