23 Mart 2004 22:00

Tiyatro, gününe hazırlanıyor

İstanbul Devlet Tiyatrosu (İDT), 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü'nde Taksim Sahnesi'nde "Bir Anarşistin Kaza Sonucu Ölümü'', Oda Tiyatrosu'nda ''Güneş Çocuklar'', Aziz Nesin Sahnesi'nde ''Leenane'in Güzellik Kraliçesi'' adlı oyunları izleyici ile buluşturacak.

Paylaş
Tiyatro dünyası, "Dünya Tiyatro Günü" olarak kutlanan 27 Mart'a hazırlanıyor. 20 Mart Dünya Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Günü ile birleşen hafta, giderek bir "tiyatro haftası" kimliğini kazanıyor. Pek çok kurum ve örgüt, ücretsiz tiyatro gösterilerinin yanı sıra çok sayıda etkinliğe imza atıyor.

ATÜK Amatör Tiyatrolar Üretim Kooperatifi (ATÜK), kutlamaları sokağa taşıyacak. ATÜK adına Özgür Başkaya, tüm tiyatro dostlarına yaptığı çağrıda, 27 Mart saat 12.00'de Ankara Yüksel Caddesi'nde İnsan Hakları Önünde yapılacak basın açıklamasına katılmalarını istedi.

İŞTİSAN İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Sanatçıları Derneği, 26 Mart Cuma günü saat 16.00'da müzisyenlerin, tiyatro sanatçılarının, meslek kuruluşlarının katıldığı bir kutlama gerçekleştirecek. İŞTİSAN, Ortaköy Meydanı'nda yapılacak kutlamaya herkesi bekliyor.

MSÜ Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuarı Sahne Sanatları Bölümü Tiyatro Anasanat Dalı, Dünya Tiyatrolar Günü'nü 3 gün sürecek etkinliklerle kutlayacak. 25-26-27 Mart 2004 tarihlerinde gerçekleşecek olan etkinlikler, söyleşi ve oyunlardan oluşuyor. Etkinlikler arasında, oyun yazarlığı, dekor, kostüm, ışık, oyunculuk üzerine düzenlenen paneller düzenlenecek. Ayrıca, bölüm öğrencileri, rejisinden dekoruna, ışığından kostümüne kadar kendi çabalarıyla hazırladıkları, toplam 20 kısa oyunu, üç gün boyunca saat 15.00'ten itibaren seyirciyle buluşturacak.

Kadıköy'de şenlik Kadıköy'de ise 27 Mart dolayısıyla bir hafta sürecek bir şenlik başladı. Şenlik boyunca tüm oyunlar Kadıköy Halk Eğitim Merkezi'nde ücretsiz olarak izlenebilecek. 22 Mart'ta başlayan şenlik, boyunca pek çok topluluk öğle ve akşam sahne alıyor. İstanbul Devlet Tiyatrosu, "Dört Kadın Dört Dünya" projesinin son oyununu 27 Mart'ta izleyici ile buluşturacak. Theresia Walser'in "King Kong'un Kızları" adlı oyunu, okuma tiyatrosu formunda izleyici ile buluşacak.

İzmir'de Tiyatro Günleri İzmir'de de 22. İzmir Tiyatro Günleri'nin, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü'nde İzmir Devlet Tiyatrosu'nun (İDT) "Lütfen Kızımla Evlenir misiniz?" oyunuyla başlayacak. Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü öncülüğünde düzenlenen şenlik, 11 Nisan'a kadar devam edecek. BTA Sahnesi'nin İzmir'de sürdürdüğü yozlaşmaya karşı nitelikli çocukv e gençlik oyunları gösterimleri devam ediyor. 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü'nde saat 20.30'da "Orhan Veli" adlı 12 yaş üstü gençlik oyunu Bornova'da izleyici ile buluşacak.

Adana'da festival Adana'da da Adana Devlet Tiyatrosu'nun organize ettiği Tiyator Festivali, 27 Mart'ta başlayacak ve bir ay sürecek. Adana'da ayrıca, Shakespeare'nin yazdığı, Sevgi Sanlı'nın çevirdiği ve Işıl Kasapoğlu'nun sahneye koyduğu "Kuru Gürültü" adlı oyun, 27 Mart'ta kadar Sabancı Kültür Merkezi Sahnesi'nde görülebilir. İzmit'te ise "Barış" adlı oyunu 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü özel temsilleri sebebiyle ücretsiz olarak izleyici ile buluşturacak.
İstanbul Devlet Tiyatrosu (İDT), 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü'nde Taksim Sahnesi'nde "Bir Anarşistin Kaza Sonucu Ölümü'', Oda Tiyatrosu'nda ''Güneş Çocuklar'', Aziz Nesin Sahnesi'nde ''Leenane'in Güzellik Kraliçesi'' adlı oyunları izleyici ile buluşturacak. (0212 245 25 90) İstanbul Şehir Tiyatroları ise, 27 Mart günü Harbiye'de "Yedi Kocalı Hürmüz'', Fatih'te "Çengi", Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi'nde "Meraki", Kadıköy'de "Gayri Resmi Hürrem", Gaziosmanpaşa'da "Hamlet" ve Ümraniye'de "Hadi Öldürsene Canikom" adlı oyunları sahneleyecek. (0212 219 10 78)

ÖNCEKİ HABER

Zazi hangi eve koşuyor?

SONRAKİ HABER

Yolumuzu aydınlatan ışık

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...