22 Mart 2004 22:00

Batıkent'te gövde gösterisi

Güçbirliği'nin 10 bine yakın işçinin, emekçinin, gençlerin ve kadınların katılımıyla gerçekleştirdiği miting, Batıkent'i bayram yerine çevirdi.

Paylaş
Güçbirliği'nin önceki gün Batıkent'te 10 bine yakın kişinin katılımıyla gerçekleştirdiği miting, gövde gösterisine dönüştü. Batıkent'te, "Ankara, Ankaralınındır", "Bıji Newroz" sloganları arasında işçilerin, emekçilerin, gençlerin ve kadınların coşkusu ve çekilen halaylar ile, Güçbirliği'nin rengi ve gücü gözler önüne serildi. Mitingin yapıldığı günün Newroz olması ve tatil gününe denk gelmesi, Batıkent'i adeta bayram yerine çevirdi. Parkı, işçiler, emekçiler, günlük ev kıyafetleriyle gelen kadınlar, yaşlılar, coşkulu gençler, hınca hınç doldurdu. Batıkentliler, kendi mahallelerinde kendilerini yansıtan bir mitingde buluşmanın ve yerel seçimlere güçlerini birleştirerek girilmesinin keyfini doyasıya çıkardılar.

İşçilere seslendi Miting, SHP İl Başkanı İbrahim Tez'in konuşmasının ardından Grup Çığ'ın konseriyle devam etti. SHP Genel Başkanı ve Ankara Anakent Belediye Başkan Adayı Murat Karayalçın, Gimat'ta bine yakın araçlı bir konvoyun eşliğinde karşılanarak mitinge katıldı. Batıkent projesinin de kurucusu olan Karayalçın, 10 yıl boyunca Batıkent'e tek bir çivi çakılmadığını söyleyerek, başkanlığa geldiği zaman Batıkent'i daha da geliştireceğini, metro planlarını sonuçlandıracağını dile getirdi. Karayalçın, "EMEP'in, ÖDP'nin de flamalarını görüyorum. Güçbirliği burada" diye konuştu. Belediye başkanlığının farklı görüşlü bir partiye geçmesiyle işçilerin de "işimizden oluruz" endişesini taşıdığını duyduğunu belirten Karayalçın, "Bu solculara, sosyal demokratlara yakışmaz. Biz emeğe, işçiye saygılıyız. Hiçbir memur veya işçi partizanlık yüzünden işinden olmayacak. Onu ancak Gökçek yaptı" diye işçilere seslendi. Seçim bürolarına, arabalarına ve kampanya malzemelerine saldırılarda bulunmasını eleştiren ve Batıkentli'lerden destek isteyen Karayalçın, "Paramız yok ama insanımız var, emeğimiz var" dedi. Platformun önünden sık sık "Birleşin" diye bağıran Batıkentli'lere Karayalçın "Çok uğraştım, 6 metropol ilçede aday göstermedim ancak CHP tekliflerime yanaşmadı" diye cevap verdi. Karayalçın, alanda buluşan kalabalığın 28 Mart'ta sandık başına mutlaka giderek oy kullanması gerektiğini sözlerine ekledi.

ÖNCEKİ HABER

Seçim vaatleri uçuyor

SONRAKİ HABER

Güçbirliği adayına bıçaklı saldırı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...