21 Mart 2004 22:00

Ali Asker konseri CHP şovuna dönüştü

Yıllarca sürgünde yaşamak zorunda bırakılan halk ozanı Ali Asker'in Malatya konserinde, yasak skandalı yaşandı. Organizasyonu düzenleyen Radyo Fon'un yetkilileri, gazetecilerin konseri izlemesine izin vermedi.

Paylaş
Yıllarca sürgünde yaşamak zorunda bırakılan halk ozanı Ali Asker'in Malatya konserinde, yasak skandalı yaşandı. Organizasyonu düzenleyen Radyo Fon'un yetkilileri, gazetecilerin konseri izlemesine izin vermedi. Melekoğulları Düğün Salonu'nda önceki gün saat 18:30'da başlayan konser Ali Asker'i özlemle bekleyen Malatya halkını hayal kırıklığına uğrattı. Güneş TV, TVM, ER TV, Evernsel Gazetesi ve Atılım muhabirleri bu keyfi ve yasakçı tutumu alkışlarıyla protesto ederken dışarıda bekleyen kalabalık ta basın mensuplarına destek verdi. Konserde dikkat çeken diğer bir nokta ise CHP adayı ve milletvekilinin, "demokrasi mücadelesinin temsilcisi" olarak lanse edilmesiydi. Demokratik Güçbirliği adayı Yıldız İmrek ise, Güçbirliği'nin değil, sadece EMEP'in adayı olarak sunuldu.


İzmir'de Çocuk Müzesi 15 Mayıs'ta açılacak Dünya'nın üçüncü, Türkiye'nin ilk çocuk müzesinin 15 Mayıs 2004 tarihinde UNICEF Başkanı Demond Mcloughney'ın katılımıyla İzmir'de açılacağı bildirildi. Konak Belediyesi'nin açıklamasına göre, Halilrıfatpaşa semtinde restorasyon çalışmaları devam eden müzenin açılmasıyla bir ilk gerçekleştirilecek. 25 yıllık bir çalışmanın sonunda açılacak olan müzenin restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından, 15 Mayıs günü UNICEF Başkanı Demond Mcloughney'in katılımıyla açılışı gerçekleştirileceği belirtildi.

Esenyurt Belediyesi Nâzım Hikmet heykeli dikti Esenyurt Belediye Başkanı Gürbüz Çapan tarafından uzun yıllar sürgünde yaşayan şair Nâzım Hikmet Ran'ın heykeli yaptırıldı. Nazım Kültür Evi önünde yaptırılan heykel için düzenelen törene, bu seçimde de Sosyal Demokrat Halk Partisi'nden (SHP) aday olan Çapan'ın yanı sıra çok sayıda kişi katıldı. "En büyük başkan bizim başkan", "Esenyurt seninle grur duyuyor" sloganlarının atıldığı törende konuşan Çapan, "Onun en büyük istemi eşitlik ve adaletti. O yıllarca sürgünde yaşadı. Onun bugüne kadar cevap verilemeyen bu istemlerine biz yanıt vereceğiz. Biz şimdi ona dokunarak, aşkı ve adaleti bulacağız" dedi.

ÖNCEKİ HABER

Nâzım Hikmet'i
   beyazperdeye taşıyacak

SONRAKİ HABER

ABD ve AKP lanetlendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...