18 Mart 2004 22:00

Capa'nın fotoğrafları yeni adresinde

20. yüzyılın en önemli savaş fotoğrafçılarından Robert Capa'nın 1946 yılında geldiği Türkiye'de iki aylık bir zaman zarfında çektiği fotoğraflardan oluşan ve Yapı Kredi Kültür Sanat Merkezi'nde Ekim ve Kasım 2003'te sergilenen koleksiyon, Magnum Fotoğraf Ajansı tarafından İstanbul Amerikan Başkonsolosluğu aracılığıyla İstanbul Fotoğraf Merkezi'ne bağışlandı.

Paylaş
20. yüzyılın en önemli savaş fotoğrafçılarından Robert Capa'nın 1946 yılında geldiği Türkiye'de iki aylık bir zaman zarfında çektiği fotoğraflardan oluşan ve Yapı Kredi Kültür Sanat Merkezi'nde Ekim ve Kasım 2003'te sergilenen koleksiyon, Magnum Fotoğraf Ajansı tarafından İstanbul Amerikan Başkonsolosluğu aracılığıyla İstanbul Fotoğraf Merkezi'ne bağışlandı. Açıldığı 2003 yılı Mart ayından beri düzenlediği kaliteli sergiler ve değişik etkinliklerle fotoğraf dünyasında özgün bir yer edinen İstanbul Fotoğraf Merkezi, fotoğraf sanatçısı Mehmet Kısmet tarafından kuruldu.

Törenle açılacak Robert Capa koleksiyonunun sunum töreni 22 Mart Pazartesi akşamı İstanbul ABD Başkonsolosu David Arnett'in de katılımıyla İFM'nin Tarlabaşı'ndaki binasında yapılacak.

ÖNCEKİ HABER

McNamara'dan Vietnam itirafları

SONRAKİ HABER

Beyoğlu'nun O'na ihtiyacı var mı?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa