14 Mart 2004 22:00

BES kongresinde üç liste yarıştı

BES'in 2'inci Olağan Kongresi dün yapılan seçimlerle sona erdi. Üç listenin yarıştığı seçimlerde, bir de bağımsız aday çıktı.

Paylaş
BES'in 2'inci Olağan Kongresi dün yapılan seçimlerle sona erdi. Üç listenin yarıştığı seçimlerde, bir de bağımsız aday çıktı. Yerel seçimlerde Güçbirliği'nin desteklenmesi yönündeki önerge Devrimci Sendikal Dayanışma (DSD) grubunun karşı oy kullanması nedeniyle reddedildi. Kürt sorununun dile getirilmesinden dolayı zaman zaman tartışmalar yaşanan kongrede, "Türkiye'nin demokratikleştirilmesi, örgütlenme faaliyetlerine hız verilmesi, kadın emekçilere yönelik faaliyetlerin artırılması, reform adı altında dayatılan tasarılara karşı mücadele edilmesi, sendikal katılımın ve eğitim faaliyetlerinin artırılması" kararları alındı. Grevli toplusözleşmeli sendikal haklar, Kürt sorununun çözümü ve her türlü antidemokratik uygulamaya son verilmesi için demokrasi mücadelesinin güçlendirilmesi vurgulanan kararlarda, ABD'nin Ortadoğu'dan çekilmesi ve burada yaşanan sorunların halkların kendi iradesiyle çözülmesi isteği dile getirildi. Kararlarda, sendikal dayanışmanın uluslarası ölçekte güçlendirilmesi ihtiyacına da dikkat çekildi. Kongrede "işyerlerindeki örgütlenme faaliyetlerinin hızlandırılması, üyelerdeki sınıf bilincinin artırılması için eğitim çalışmalarına ağırlık verilmesi, cins ayrımcı politikalara karşı kadın emekçilerin sorun ve talepleri etrafında özel bir program oluşturularak kadın komisyonları kurulması, işyeri örgütlerininin sağlamlaştırılması, sendikal katılımın güçlendirilmesi, Şube Temsilciler Kurulu ve Merkez Temsilciler Kurulu'nun sağlıklı bir biçimde işletilmesi" de karar altına alındı.

Listeler Genel kurulda dün yapılan seçimlerde üç liste yarıştı. Yurtsever Kamu Emekçileri, Emek Hareketi ve HÖP'ün ittifakıyla oluşturduğu listede Bülent Kaya başkanlığa yeniden aday olurken, listenin yönetim kurulu adayları ise Döndü Taka, Abidin Sırma, Murat İrfan Işık, Selma Gürkan, Kenan Akbaba ve Mehmet Karaaslan'dan oluştu. DSD ile Sendikal Birlik'in çıkardığı ikinci listenin adayları Musa Sever, Şenol Köksal, Osman Biçer, Mustafa Çınar, Elveda Demirtaş, Naki Yasan ve Tekin Yıldız oldu. Taban İnisiyatifi adlı grubunun listesi de Hüseyin Gölpunar, Cem Bilici, Kazım Doğan ve Rahmi Yıldırım Ünal'dan oluştu. Ayrıca Kıyasettin Aslan bağımsız olarak yönetim kuruluna aday oldu.

ÖNCEKİ HABER

Akçansa'da nöbet

SONRAKİ HABER

'Bu oyun bozulmalı'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...