13 Mart 2004 22:00

Antalya emekçilerin cenneti olacak

Antalya'da SHP çatısı altında seçime giren Demokratik Güçbirliği'nin büyükşehir belediye başkan adayı Dr. Kubilay Döşeyen, "Antalya bir cennettir, rant için değil halk için belediyecilik yapıldığında Antalya emekçilerin cenneti olacaktır" dedi.

Paylaş
Antalya'da SHP çatısı altında seçime giren Demokratik Güçbirliği'nin büyükşehir belediye başkan adayı Dr. Kubilay Döşeyen, "Antalya bir cennettir, rant için değil halk için belediyecilik yapıldığında Antalya emekçilerin cenneti olacaktır" dedi. Döşeyen, sorularımızı yanıtladı.

Antalya'da nasıl bir yerel yönetim anlayışını hayata geçireceksiniz? Kenti yönetişim kavramıyla değil, tam yönetim anlamında halkla birlikte yönetme anlayışımız var. Kenti, sokaklardan başlayarak halkın örgütleriyle yöneteceğiz. Küreselleşme denilen açmaz sistem içerisinde şirketlerin, patron örgütlerinin, kenti yönetmeye yönelik yönetişim tarzına karşı emekten, halktan yana bir yönetim tarzı ortaya koyuyoruz. Halkın tümüne eşit mesafede hizmet edecek, insanca yaşanılır evler, iş istihdam alanları sağlanabilecek bir anlayışı savunuyoruz. Antalya'da insanların yüzde 60'lık bölümü gecekondularda yaşıyor. Bu sorunun çözümü, belediyenin öncülüğünde en asgari ücretle ev sahibi olabileceği toplu konut projelerinden geçiyor. Adaylar oy kaygısından gecekondulara tapu dağıtacakları yönünde yalan temelsiz propaganda yapıyorlar. Kimse yaşam standardını yükseltmekten bahsetmiyor. Diğer sorun su sorunu. Antalya'nın en pahalı suyu içmesinin nedeni yönetim anlayışıdır. Toroslar'ın dibinde duracaksınız, binlerce kaynağınız olacak, insanlara bu suyu parayla satacaksınız. Su ücretsiz olmak zorundadır. Belki ilk aşamada bunu başaramayız, ama Antalya halkına bu kaynakları kullanarak 10 tona kadar ücretsiz kullanımın dışında daha sonra da giderek ucuzlayan fiyatlandırma sistemi yapacağız. Bunun için daha gelişkin su kaynaklarını geliştirmek ve çıkartmak zorundayız. Bunlar Termessos Boğazı, ikincisi Köprülüçay ve bugün İsrail'e peşkeş çekilen Manavgat suyudur.

Gençler için projeleriniz neler? Gençliğin önünü açabilecek kültür projeleri, gençlik evleri projeleri geliştirmek zorundayız. Antalya'da üniversite gençliği arasında yapılan ankette gençliğin yüzde 52'lik bölümünün bir an önce Antalya'dan kaçmak istediği ortaya çıktı.. Yine çok büyük bir bölümü bu ülkede bir şey olabileceği umudunu yitirmiş durumda. O zaman üniversite gençliğine bir şey olabileceği inancını kazandırmamız gerekiyor. Üniversite yasa tasarısından tutun da üniversite gençliğinin her türlü sorununa kadar çok geniş bir spektrumda değerlendirmek lazım. Sadece üniversite gençliği değil işçi gençliğin sömürü sorunundan, sendika sorununa köylü gençliğin işgücü probleminden geçim problemine kadar geniş bir sorun yumağı vardır. İşçi ve köylü gençliğin çok önemli bir istihdam sorunu vardır. Bunu belediye merkezi yönetimi zorlayarak ve kendi imkânlarını seferber ederek çözecektir.

Güçbirliği halk tarafından nasıl karşılanıyor? Çok açık ifade ediyorum, biz Güçbirliği çalışmamıza üç ay önce başlasaydık uzak ara fark atacaktık. Bunun nedeni. Güçbirliği kesinlikle Türkiye'nin ihtiyacı olan bir yapıdır. Antalya'da çok iyi karşılandığını söylemek mümkün. Çıkışımızın çok kısa süre önce olmasına rağmen ilginin süratle yükselmesi hatta bazı kamuoyu araştırmalarında ilk sıralarda görünmeye başlamamız bunun çok önemli göstergesi.

ÖNCEKİ HABER

Güçbirliği'nden gövde gösterisi

SONRAKİ HABER

Protestolar Erdoğan'a yol değiştirtti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...