07 Mart 2004 22:00

EMEP'liyiz, ÖDP'liyiz SHP'liyiz...

SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, Güçbirliği'nin tüm bileşenleri tarafından sahiplenildiğini ifade ederek, "EMEP'in seçimlere girdiği yerde EMEP'liyiz, ÖDP'nin seçimlere girdiği yerde de ÖDP'liyiz" dedi.

Paylaş
Güçbirliği'nin Ankara büyükşehir belediye başkan adayı Murat Karayalçın, Güçbirliği'nin önceliğinin yoksulluğun azaltılmasına dair projeler olacağını söyledi. Karayalçın, Güçbirliği'nin seçimlere iki yöntemle girmeye karar verdiğini de hatırlatarak, "DEHAP ve Özgür Parti bizim listelerimizden seçimlere girmeye karar vermiştir. EMEP ve ÖDP ise kimi yerlerde kendi listeleriyle seçimlere girecekler ancak EMEP'in seçimlere girdiği yerde EMEP'liyiz, ÖDP'nin seçimlere girdiği yerde de ÖDP'liyiz" dedi. Murat Karayalçın dün bazı kitle örgütlerinin yöneticileriyle kahvaltıda buluştu. Belediye başkanlığına seçilmesi halinde hayata geçireceği projelerini anlatan Karayalçın, projelerini oluştururken halkın da desteğinin alınmasının önemini vurguladı. DEHAP ve Özgür Parti'nin SHP'nin listelerinden seçimlere girmeyi kabul ettiğini dile getiren Karayalçın bunun önceden alınmış bir karar olduğunu ifade etti. Karayalçın, "Aslında il genel meclisi seçimlerinde tüm birliktelik partileri hemen hemen tüm illerde SHP listesinden seçime girmektedirler ama EMEP ve ÖDP belediye seçimlerinde kendi adaylarıyla seçime girmektedirler. İl genel meclislerinde SHP bir çatı partisi konumunda. Belediye meclisi seçimlerinde ise bazı yerlerde ÖDP bazı yerlerde EMEP girmektedir. EMEP'in seçimlere girdiği yerde EMEP'liyiz, ÖDP'nin seçimlere girdiği yerde de ÖDP'liyiz" diye konuştu. Melih Gökçek'in son günlerde medya da çok kez dillendirdiği projelerini eleştiren Karayalçın, Ankara'nın son 10 yılda çok gerilediğini söyledi. Karayalçın, yoksulluğun giderilmesinin tartışılmaz bir önceliğe sahip olduğunu vurgulayarak, aynı zamanda eğitimin de öncelikli çalışma olmasını istediklerini belirtti. Karayalçın, Ankara'da yeni üniversiteler kurulmasına öncülük edebilecekleri gibi öğrencilere burs verme ve belli saatlerde ücretsiz taşınmaları gibi uygulamaları da başlatacaklarına dikkat çekti. Karayalçın, kentte en iyi ve en ileri sonuçların alınabilmesi için belediye başkanlarının kitle örgütleri ile birliktelik içinde olması gerektiğinin altını çizerek kitle örgütlerinin bizzat içinde yer alacağı projeler üretmek istediklerini dile getirdi. Karayalçın, aynı zamanda Ankara'yı mobilyacılıkla anılan bir kent olarak görmeyi umut ettiklerini kaydederek Siteler için projeler üreteceklerini bildirdi.

'Yıllık etkinlikler hazırlanacak' Karayalçın, belediye başkanlığı döneminde kültür ve sanat alanına çok katkıda bulunamadıklarını belirtti. Karayalçın, kültür sanat alanında bir program oluşturmadan yana olduklarını ifade ederek bu programın kitle örgütlerinin görüşleri alınarak yaşama geçirileceğine dikkat çekti. Karayalçın, yıllık etkinliklerin hazırlanmasını istediklerinin altını çizdi. Ankara'nın önemli bir tarihi kent olduğunu bildiren Karayalçın, arkeolojik çalışmalara özellikle önem vereceklerini ifade etti. Toplantıya katılan kitle örgütlerinin isimleri şöyle: Ankara Sanat Tiyatrosu, ÇGD, KADER, Ankara Reklamcılar Derneği, BANART, Esatlılar Derneği, Ankara Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Mülkiyeliler Birliği, AFSAD, Dans Tiyatrosu, Ankara Caz Festivali, Ankara Uluslararası Film Festivali, Avrupa Gençlik Festivali, Uluslararası Tiyatro Festivali, Uçan Süpürge, TOBAV ve Çadaş Sanatlar Vakfı.

ÖNCEKİ HABER

kürsü

SONRAKİ HABER

Emekçilerin birliği için
   Güçbirliği içindeyiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...