05 Mart 2004 22:00

İşçi kentine, işçi aday

TEKSİF sendikasında örgütlenen Uşak'lı tekstil işçileri, şimdi yerel seçimlerde belediye başkan ve meclis üyesi adayları olarak seçimlere hazırlanıyor. Tercihlerini de direnişleri boyunca yanlarında olan EMEP çatısından yaptılar.

Paylaş
Türkiye'nin işçi kentlerinden birisi olan Uşak'ta belediye başkanlığına da bir işçi talip oldu. Geçtiğimiz yıl sonunda binlerce tekstil işçisinin sendikalaşma mücadelesiyle gündemde gelen kentte tekstil işçileri kendi içlerinden çıkan Fehmi Konyalı'yı destekliyorlar. Konyalı'nın listesinde de tekstil işçileri ağırlıkta. TEKSİF sendikasında örgütlenen Uşak'lı tekstil işçileri, şimdi yerel seçimlerde belediye meclis üyesi adayı olarak seçimlere hazırlanıyor. Tekstil işçileri, direnişi boyunca EMEP'in kendilerine destek vermesi nedeniyle seçimlerde aday olan işçiler de EMEP'i tercih ettiler.

EMEP'ten adaylar Uşak'ta EMEP'in Belediye Meclis Üyesi adayları içerisinde yer alan tekstil işçileri, direniş boyunca yanlarında gördükleri EMEP dışındaki partilere bu sefer oy vermeyeceklerini söylüyorlar. Kendisi de yıllarca deri işkolunda işçilik yapan Fehmi Konyalı'nın Belediye Başkan Adayı olduğu EMEP listesinde meclis üyelerinden 17'si işçi, 6'sı ev hanımı ve 3'ü esnaf. 4 İl Meclis üyeside 3 işçi ve bir esnaftan oluşuyor. İşçiler direnişte olan tekstil işçileri. Tekstil fabrikalarında yapılan tartışmalarda işçiler kendilerinin yönetime gelebilme yollarını tartışıyorlar. Yerel seçimlerde işçiler direnişte yanlarında olan partiye destek verilmesi gerektiğini anlatıyorlar. Her fabrikada komiteler kurarak seçimlere hazırlanacak olan tekstil işçileri çalışmalara bir süredir başladılar. "Emekçi Yönetim, demokratik halkçı belediye" sloganıyla belediyecilik anlayışını ortaya koyan EMEP Belediye Başkan Adayı Fehmi Konyalı evli ve bir çocuk babası. İlkokul mezunu olan Konyalı, 12 yaşında deri fabrikasında çıraklık yaparak işçiliğe başladı. Deri fabikalarında çırak, kalfa ve ustalık yaparak 1995 senesine kadar çalıştı. 1995 ve 2000 yılları arasında besicilik yapan Konyalı 2000'den bu yana EMEP Uşak İl Başkanlığı görevini yürütüyordu.

ÖNCEKİ HABER

47 YAŞINDAKİ GENÇ çağrı

SONRAKİ HABER

Kadın adaylara destek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...