04 Mart 2004 22:00

Ankara'ya çağrı

DİSK, ÇHD ve KESK dün yaptığı açıklamalarla, bütün emekçileri yarın Ankara'da Sıhhıye Meydanı'nda yapılacak mitinge davet ettiler.

Paylaş
İşçiler, kamu emekçileri, gençler, kadınlar, avukatlar ve mühendisle, yarın Ankara'da düzenlenecek mitingle AKP Hükümeti'ne tepkilerini dile getirecekler. Kamu Yönetimi Temel Kanunu Tasarısı'nın geri çekilmesi talebinin dile getirileceği miting, Sıhhiye Meydanı'nda yapılacak. DİSK, AKP Hükümeti'nin tutumu konusunda emekçileri uyararak, herkesi mitinge katılmaya çağırdı. OLEYİS Marmara Bölge Şubesi önünde dün toplanan DİSK'liler, buradan sloganlarla Taksim Meydanı'na geldiler.

Yarın geç olur Meydanda bir açıklama yapan DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, tasarıya ilişkin görüşmelerin yerel seçimler sonrasına alınmasının yasanın geri çekileceği anlamına gelmediğini söyledi. Hükümetin çalışanların, sendikaların, kitle örgütlerinin tepkisini görmezden gelmeye devam ettiğini belirten Çelebi, "Emekçiler ve halk olarak seyirci kalırsak yarın çok geç olur. Rehavete düşmemeliyiz. Tüm sendikaları mitinge en geniş katılımı sağlamaya çağırıyorum" diye konuştu. DİSK'liler daha sonra İstiklal Caddesi boyunca, "Dikkat tuzak var" başlıklı bildiriler dağıttı.

Avukatlar da katılacak Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Adana Şubesi, Ankara mitingine katılacaklarını açıkladı. ÇHD Adana Şube Sekreteri Fevzi Çakıt, düzenlediği basın toplantısında, kamunun tasfiyesini amaçlayan bu yasaya şiddetle karşı çıktıklarını belirtti. KESK Adana Şubeler Platformu'nun miting hazırlıkları ise devam ediyor. Çalışmalarını işyerlerinde yoğunlaştıran kamu emekçileri, halka yönelik de bildiriler dağıttılar ve şehir merkezine afişler astılar.

Tarsus'ta AKP provokasyonu Tarsus'ta Ankara mitingine çağrı yapmak amacıyla AKP İlçe Örgütü önünde toplanan Eğitim-Sen, SES ve BES üyesi kamu emekçilerinin "Bu yasaya geçit yok" yazılı afişleri asmalarına izin verilmedi. Kamu emekçileri açıklama yaparken AKP binasından hoparlörlerle müzik çalındı. Bunun üzerine kamu emekçileri ve Çukurova Tekstil işçileri, "AKP halka hesap verecek" sloganı attılar.

ÖNCEKİ HABER

DEHAP sözlü savunma verecek

SONRAKİ HABER

İşçi belediyeye sırtını döndü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...