03 Mart 2004 22:00

Adı 'mağduriyet'

GOP Zübeyde Hanım Mahallesi tam anlamıyla mağduriyet bölgesi. Evlerin etrafında akan lağım suları ciddi sağlık problemlerine yol açıyor. Oyun parkının olmadığı mahallede çocuklar lağım sularının oluşturduğu derelerde oynuyor. Mahalleye ulaşım da sağlanamıyor.

Paylaş
Gaziosmanpaşa'ya (GOP) bağlı Zübeyde Hanım Mahallesi'nde altyapı olmadığından dolayı kanalizasyon suları sokaklara akıyor. Uzun bir dere oluşturan lağım suları bir çok bulaşıcı hastalığa da davetiye çıkarıyor. Ayrıca mahallede ulaşım da büyük bir sıkıntı haline gelmiş. İnsanlar işlerine gidebilmek için her gün yarım saat yol yürümek zorunda kalıyorlar. Taksilerin bile gelmediği mahallede insanlar hastalanan yakınlarını en yakın ana caddeye kadar sırtlarında taşıyor.

'Bizde görmezden geleceğiz' Otuz yıllık yerleşim alanı olan ve binlerce gecekondunun bulunduğu Zübeyde Hanım Mahallesi tam anlamıyla bir mağduriyet bölgesi durumunda. Evlerin etrafında akan lağım suları ciddi sağlık problemlerine yol açıyor. Oyun parkının olmadığı mahallede çocukların tek oyun yeri lağım sularının oluşturduğu dereler. Ulaşım ve altyapı sorunlarının çözülmesi için binlerce imza toplayıp belediyeye gittiklerini ifade eden mahalle sakinleri Belediye Başkanı Ferşat Terzioğlu'na sesleniyorlar: "Bizi seçimlerden seçimlere hatırlayan bir belediye başkanı istemiyoruz. Şimdiye kadar sorunlarımızı görmezden geldi, seçimlerde de biz onu görmezden geleceğiz" Oyun parkı olmadığı için çocukların lağım sularında oynadığını anlatan Hanım İşbilir, "Ağızları yüzleri yara içinde kalıyor, devamlı hastalar çocuklarımız. Artık suya sabuna para yetiştiremeyecek haldeyiz. Nereye adım atsak lağım sularına basıyoruz. Yağmur yağınca evimizin içine kadar taşıyor" diyor. İşbilir, belediye başkanının geçen seçimlerde yol, tapu, altyapı sorunlarına ilişkin vaatlerde bulunduğunu ancak o gün bugündür başkanın yüzünü bile görmediklerini anlatıyor.

Çöpler dağ gibi 20 yıldır Zübeyde Hanım Mahallesi'nde oturan İsmail Kaplan ise "Şimdiye kadar hiç bir hizmet göremedik. Çöp parasını düzenli alıyorlar ama çöpleri akıllarına gelince alıyorlar. Mahallemizde az sorun varmış gibi bir de çöp dağları oluşuyor. Sokak lambalarımız yanmıyor. Hergün işe gidebilmek için otobüs ve münibüs duraklarına yarım saat yol yürüyoruz" diyerek sıkıntılarını dile getiriyor.

Hasta olmak da suç Seçimlerde kimseye oy vermeyeceğini söyleyen Ayşe Öztürk ise "Kışın sel sularıyla birlikte evlerimizin içi lağım suları ile doluyor, yazın kokudan nefes alamıyoruz, pencerelerimizi açamıyoruz. Kar yağıyor bir hafta elektriğimiz olmuyor, sularımız akmıyor. Oylarımızla o koltuklarda oturanlar yaşadığımız yerleri görsünler" diyor. Alt yapı sorununun çözülmesini isteyen Öztürk, "İsteğimiz sağlıklı ortamda yaşamak" diyor. Mahallede esnaflık yapan Yunus Akbaş ulaşım sorununun büyük bir sıkıntıya yol açtığını söylüyor. Akbaş, "Gece bir hastamız olduğunda taksi çağırıyoruz gelmiyor. Hastalarımızı sırtımızda anayola çıkartıyoruz. Burada hasta olmakta suç. Yaşayamaz hale geldik artık" diyor. Akbaş mahalle muhtarının sorunlara duyarsız kaldığını da belirtiyor.

ÖNCEKİ HABER

Deprem yardımı hava oldu

SONRAKİ HABER

Arnavutluk'ta Soros parmağı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa