03 Mart 2004 22:00

Ülkü Ocakları için Akcan'dan talimat

Urfa Ülkü Ocakları, Ekim 1997'de, telefon hattı çekilmesi isteğiyle Haber-İş Bölge Temsilciliği'den yardım istedi. İstenen yardım, Ali Akcan'ın bilgisi dahilinde, yapıldı.

Paylaş
  • Urfa Ülkü Ocakları, Ekim 1997'de, telefon hattı çekilmesi isteğiyle Haber-İş Bölge Temsilciliği'den yardım istedi. İstenen yardım, Ali Akcan'ın bilgisi dahilinde, yapıldı. Alınan malzemeler ise yine o dönem MHP MYK üyesi olan Ali Akcan'ın bilgisi dahilinde Haber-İş Sendikası'na kesildi.
  • Akcan'ın adının karıştığı bir başka olay ise sahte fatura ile sendikadan para almak. "Teşkilat çalışması" adı altında 18-19 Eylül 1997 tarihinde sendika otomobili ile Gaziantep'e giden Akcan, Antep'ten geldikten sonra gidişinin bir gün öncesine ait 17 Eylül 1997 tarihli 9 milyon liralık faturayı sendika kasasından tahsil etti.
  • Haber-İş Sendikası bünyesinde kurulan SS Haber Kent Yapı Kooperatifi'nin başkanlığını Cengiz Teke'den sonra Genel Sekreter Ali Akcan yürüttü. Akcan'ın, bu görevi sırasında, Çorum ili Sungurlu İlçesi'ndeki kooperatifin malzemelerinden villa yaptırdığı iddia ediliyor.
  • Akcan ayrıca yeğeni Kürşat Akcan, Akrabası Murat Oygur, kızkardeşi Sultan Kağıtçı, oğlu İslam Akcan'ı sendikada işe aldırdı.

  • ÖNCEKİ HABER

    Babasının Tek(k)e'si gibi

    SONRAKİ HABER

    Deprem yardımı hava oldu

    Sefer Selvi Karikatürleri
    Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa