01 Mart 2004 22:00

Yarım porsiyon hizmet!

Çiğli'nin en büyük mahallelerinden olan Güzeltepe tam bir hizmet yoksunu. CHP'li Belediye Başkanı Tevfik Alyanak 18 Nisan seçimlerinden önce verdiği hiçbir sözü tutmamış.

Paylaş
Yoğun göç almış Güzeltepe, Çiğli merkeze sadece 15 dakika uzaklıkta ama tam bir hizmet yoksunu. 18 Nisan yerel seçimlerinde vaat üstüne vaatte bulunan CHP'li Tevfik Alyanak'a oy vermişler. Ancak seçimden sonra başlanan her iş yarım bırakılmış. Mahallenin yarısının kanalizasyonu var, diğer yarısının yok. Yolların yarısı yapılmış, yarısı yapılmamış. Evlerin bazıların da su var, bazı evlerin yakınında çeşme dahi bulunmuyor. Aileler su ihtiyaçlarını karşılamak için uzun bir yolu yürümek zorundalar. Bir tuvaleti üç-dört ailenin kullandığı gecekondular, her yağmurda su altında kalıyor...

CHP yüzüstü bıraktı Sorunlar saymakla bitmiyor, konuşmakla da çözülmüyor. Bunun için de Güzeltepe'de oturanlar önceki seçimde oy verdikleri CHP'ye bu sefer kesinlikle oy vermeyeceklerini söylüyorlar. Erzurum'dan İzmir'e daha iyi yaşayabilmek için gelen dört çocuk annesi Fatma Eşkar'ın eşi burada iş bulamadığı için İstanbul'a gitmek zorunda kalmış. Oy kullanmayı bile düşünmediğini, şimdiye kadar kullandığı bütün oylarla rantçıların başa geldiğini söyleyen Eşkar, verdiği oyun bedelinin kendisine ödetildiğini söyledi. Evini iki defa su bastığını ve her seferinde belediyeye başvurduğunu anlatan Eşkar, "Bana tabi ki yardım edeceğiz dediler. Ancak hiçbir şey görmedim. Onlara aynen şunları söyledim: 'Benim evimde iki saat oturabilirseniz evi size vereceğim.' Çünkü evde rutubet kokusu dayanılmaz" dedi. 2 çocuk annesi Aygün Çaltık'ın dertleri de benzer. Belediyeden tek istediği zengin-fakir ayrımı yapmaması. Ama bunun yapılmadığı bir belediye şimdiye kadar görmemiş. O'nun eşi de iş bulamadığı için İstanbul'a gitmek zorunda kalmış. Çaltık, çocuğunun hasta olduğunu ancak para olmadığı için hastaneye götüremediğini söylüyor. Hangi bir derdini sayacağını bilemiyor Çaltık. Akline gelen ilk sorunu söyşlüyor O da: "Çöp vergisi veriyorum oysa çöplerim hiçbir zaman toplanmıyor."

'Yolumuz yok izimiz yok' Yedi çocuk babası emekli Hasan Gül de "Yolumuz yok, izimiz yok, bize verdikleri vaatlere kanıp oy verdik. Ancak seçim bittikten sonra bir daha yüzlerini göremedik. 67 yaşındayım denemediğim parti yok gibidir, sol diye CHP'ye verdik o da bizi kandırdı, belediyeden razı değiliz, gelecek belediye şimdiki gibi olmasın da." diyor. Muş'un Varto İlçesi'nden çocuk okutmak için gelmiş Rabia Günay da. Belediyeden kendisi için bir şey istemediğini, sadece çocukları için bir beklentisi olduğunu söylüyor. Eşinin asgari ücret aldığını belirten Günay, okuyan çocuklarına burs için belediyeye gittiğini ancak elinin hep boş döndüğünü anlatıyor. Günay, "Biz güzel bir hayat istiyoruz, hakkımızı istiyoruz" diyor. İşçi ve iki çocuk babası olan Murat Temur kararını vermiş. Seçimde Güçbirliği'nin adayını destekleyecek.

src=/resim/b1.gif width=5>
Başa dön


Narlı halkı şenlikte buluştuGökhan İmrek Emeğin Partisi (EMEP) Narlı Belde Örgütü'nün düzenlediği şenlikte yaklaşık 600 emekçi bir araya geldi. Sanatçı Ali Ekber Eren'in dinleti verdiği şenlikte, Güçbirliği'nin adayları da halka tanıtıldı. Şenliğin açılış konuşmasını yapan EMEP Narlı Belde Başkanı Hüseyin Sığlam, EMEP'in rantçıların ve sermayenin iktidarına karşı emek, barış ve demokrasi mücadelesi verdiğini söyledi. Narlılı emekçiler birlikte bu mücadeleyi sürdürdüklerini ve sürdürmeye devam edeceklerini belirten Sığlam, yeni bir dünya kurmak istediklerini dile getirdi. Sığlam, "Kuracağımız bu dünya, toprağa hayat veren, makinaları üreten, çarkları çeviren sihirli gücün, emeğin dünyası olacak. Gelin, hayatı üreten ellerimizi birleştirelim" dedi. Sığlam'ın konuşmasının ardından belde yöneticileri ve Güçbirliği'nin İl Genel Meclis adayları Adem Şenpınar ve Ali Kanlıkılıç halka tanıtıldı. Şenliğe konuk olarak katılan Güçbirliği'nin Antep Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Türkmen, emekçilerin sağ-sol, Kürt-Türk demeden kendi talepleri etrafında birleşmeleri gerektiğini söyledi. Türkmen, konuşmasında halkçı ve demokratik bir yerel yönetim anlayışı savunduklarını vurguladı. Şenlik, Dost Müzik Evi ve Grup Ozanlar'ın dinletisi ile sona erdi.

ÖNCEKİ HABER

Din dersi seçmeli olmalı

SONRAKİ HABER

Her gün 8 Mart olmalı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...