06 Mart 2011 10:15

Yüksekova’a gözaltı furyası sürüyor

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde “bomba konulmak istendi” iddiaları üzerine başlayan olaylarda gözaltına alınan 10 kişiden biri tutuklandı. Bugün de 16 kişi gözaltına alındı.Yüksekova’da 2 Martta “bomba konulmak istendi” iddiaları üzerine başlayan olaylarda gözaltına alınan 10 kişiden 8’i y

Yüksekova’a gözaltı furyası sürüyor
Paylaş

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde “bomba konulmak istendi” iddiaları üzerine başlayan olaylarda gözaltına alınan 10 kişiden biri tutuklandı. Bugün de 16 kişi gözaltına alındı.

Yüksekova’da 2 Martta “bomba konulmak istendi” iddiaları üzerine başlayan olaylarda gözaltına alınan 10 kişiden 8’i yaşları 15’ten küçük olduğu gerekçesi ile emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, iki kişi adliyeye sevk edildi. Adliyeye sevk edilen Haki Bor ve ismi öğrenilemeyen bir kişi savcılıktaki ifadelerinin ardından tutuklanmaları istemi ile Yüksekova Asliye Ceza Mahkemesi’ne sevk edildi. Mahkeme Haki Bor’u “örgüt üyesi olmak” ve “örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla tutuklandı. Diğer yandan dün de sabaha karşı Yüksekova Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı polisler, onlarca eve baskın düzenledi. Kar maskeli polislerce yapılan baskınlarda bazı evlerin kapı ve camları kırılırken, evler de didik didik arandı. Baskınlarda 16 kişi gözaltına alındığı öğrenildi. (HAKKARİ)

ÖNCEKİ HABER

İrlanda'da koalisyon

SONRAKİ HABER

Bölge'de 8 Mart coşkusu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa