19 Şubat 2004 22:00

BOSSA'lardan 16 işçi daha atıldı

Sabancılar'a ait BOSSA Tekstil Fabrikaları'ndan 16 işçi daha işten atıldı. BOSSA'daki işçi sayısını asgariye düşürmek isteyen patronlar, 16 Şubat günü de 83 işçinin işine son vermişti.

Paylaş
Sabancılar'a ait BOSSA Tekstil Fabrikaları'ndan 16 işçi daha işten atıldı. BOSSA'daki işçi sayısını asgariye düşürmek isteyen patronlar, 16 Şubat günü de 83 işçinin işine son vermişti. DİSK/Tekstil Sendikası BOSSA Şubesi, patronları mahkemeye vermeye hazırlanıyor. Bildirimde bulunulan çıkış sayısının tamamlanacağı öğrenilirken, sendikası yönetimi dün bir basın açıklaması yaparak patronların hukuk tanımaz tavrını kınadı. Çıkışların engellenmesi için eylemler yaptıklarını hatırlatan Şube Başkanı Recep Türkyılmaz, "çıkışların başladığını ancak mücadelenin devam edeceğini" söyledi. İşçilere hukuki mücadele hakkında bilgi veren sendika avukatı Mustafa Çinkılıç da, dava açılması halinde işçilerin işe geri dönme ihtimalinin yüksek olduğunu ifade etti.

EMEP ziyaret etti Öte yandan EMEP Adana İl Örgütü, BOSSA işçilerini ziyaret ederek, mücadelelerine destek verdi. Sendika binasına gelen EMEP MYK Üyesi Ercüment Akdeniz, İl Başkanı Sevil Aracı ve parti üyeleri, BOSSA işçilerinin yanında olmaya devam edeceklerini ifade ettiler. Sevil Aracı, "İşçiler saldırılara karşı birlik olursa ve mücadele ederse püskürtebilir. Parti olarak biz her türlü desteği vermeye hazırız" dedi. Recep Türkyılmaz da "Gecenin biri de olsa, sabahın beşi da olsa sizleri sürekli işçilerin yanında gördük, teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

ÖNCEKİ HABER

Beş ilde bölge mitingi

SONRAKİ HABER

Kristal-İş yine Danıştay'a dava açtı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...