19 Şubat 2004 22:00

Yaşanabilir Türkiye için

Demokratik Güçbirliği, Kıraç Belediye Başkanlığı'na sanatçı Ferhat Tunç'u aday olarak gösterdi. DEHAP, EMEP, ÖDP, SHP, SDP genel başkanlarının katılımıyla düzenlenen tanıtım toplantısı bir şölen havasında geçti.

Paylaş
DEHAP, EMEP, ÖDP, SHP, SDP ve Özgür Parti'den oluşan Demokratik Güçbirliği, İstanbul'un Kıraç Belde Belediyesi başkan adayını düzenlediği geniş katılımlı bir şölenle açıkladı. Sanatçı Ferhat Tunç'un Belediye Başkan Adayı olarak tanıtıldığı şölende izdiham yaşandı. Dün saat 14.00'te Yenimahalle Pınar Düğün Salonu'nda düzenlenen şölene, DEHAP Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, EMEP Genel Başkanı Levent Tüzel, ÖDP Genel Bakanı Hayri Kozanoğlu, SHP Genel Murat Karayalçın, SDP Genel Başkanı Akın Birdal ve ÖTP Genel Başkan Yardımcısı Cemal Coşkun katıldı. Yoğun ilgi nedeniyle çok sayıda kişinin dışarıda kaldığı toplantıda ilk konuşmayı EMEP Genel Başkanı Levent Tüzel yaptı. Halkın AKP'ye ve ondan farkı olmayan kapitalist partilerin politikalarına tahammülü kalmadığını belirten Tüzel, "Demokratik Güçbirliği ülkemizin geleceğine sahip çıkmak, halkımızı, rant yiyenlerin elinden kurtarmak için yola çıkmıştır. Başkan adaylarımız, sizin katılım ve denetiminizle birlikte Kıraç'tan başlayarak, Türkiye'yi yaşanılır bir hale getirmek için çalışacak" dedi. DEHAP Genel Başkanı Tuncer Bakırhan ise, "Kıraç halkına ne kadar önem verdiğimiz bütün genel başkanların buraya toplanmasından belli oluyor. Bizi kendisine mahkum etmeye çalışan siyasi partilerin yerine barışın, demokrasinin ve emeğin iktidarını kurmak için biraraya geldik" diye konuştu. Bakırhan'dan sonra söz alan ÖDP Genel Başkanı Hayri Kozanoğlu, coşkulu kalabalık karşısında, "Sizler burada bulunarak kararanızı vermişsiniz bile. Demokratik bir güçbirliğinin sadece siyasi partiler ile değil demokratik kitle örgütlerinin ve sanatçıların katılımıyla mümkün olacağını biliyoruz" derken; SDP Genel Başkanı Akın Birdal konuşmasında halkın sanatçısı olduğunu vurguladığı Ferhat Tunç'a destek istedi. SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın da, Kıraçlıları Demokratik Güçbirliği etrafında birleşmeye çağırdı.

'Yeni bir şarkı...' Salona alkışlar ve zılgıtlarla giren Ferhat Tunç ise, "Yeni bir şarkı yazıyoruz. Şarkının adı Kıraç Kurtuluş türküsü. Sözlerini halk yazdı. Bestesini de ben yaptım. Bugüne kadar olduğu bugünden sonra da Kıraç'ın kurtuluşu için birlikte şarkı söylemeye devam edeceğiz"sözleriyle konuşmasına başladı. Kıraç'taki sorunlara da değinen Tunç, bu kadar soruna rağmen halkı hala Kıraç'ta tutan şeyin umut olduğunu söyleyerek, "Ben de bu umutla yola çıkıyorum" dedi. Arif Sağ, Belkis Akkale, İlyas Salman, Suavi ve Edip Akbayram'ın da katıldığı toplantı, sanatçıların sahnede türkü söylemesiyle sona erdi. Bu arada, jandarma salonun önünden DEHAP üyesi oldukları belirtilen iki kişiyi gözaltına aldı.

ÖNCEKİ HABER

TMSF ile Uzanlar bir araya geliyor

SONRAKİ HABER

Türkiye'yi de inşa edeceğiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa