17 Şubat 2004 22:00

Jandarmada şüpheli ölüm

Diyarbakır Kocaköy İlçe Jandarma Komutanlığı'nda askerlik yapan Tunceli doğumlu Cihan Tunç, sırtından aldığı kurşun sonucu yaşamını yitirdi.

Paylaş
Diyarbakır Kocaköy İlçe Jandarma Komutanlığı'nda askerlik görevini yaptığı sırada, önce 'intihar ettiği' daha sonra da 'kaza sonucu öldüğü' açıklanan Jandarma Onbaşı Cihan Tunç'un ailesi, oğullarının öldürüldüğünden kuşkulanıyor. Tunceli Ovacık doğumlu 21 yaşındaki Cihan Tunç, 6 ay önce acemi birliğini İzmir'de tamamladıktan sonra Diyarbakır Kocaköy İlçe Jandarma Komutanlığı'na gönderildi. 8 kardeşin en küçüğü Jandarma Onbaşı Cihan Tunç, 13 Şubat'ta sırtından vücuduna aldığı kurşun sonucu yaşamını yitirdi. Diyarbakır 7. Kolordu Askeri Komutanlığı Askeri Savcılığı tarafından otopsisi yapılan ve uçakla Ankara'ya getirilen Tunç'un cenazesi, daha sonra ambulansla İstanbul'a getirilerek ailesine teslim edildi.

'Bir vukuat işlendi' Cihan Tunç'un abisi Mehmet Tunç, kardeşinin ölüm haberini iletmek için çalan telefona kendisinin çıktığını belirterek, şöyle konuştu: "Bizi 13 Şubat'ta saat 09.00-09.30 arası aradılar. Arayan kişi kendisini 'Cihan Tunç'un bölük komutanıyım' diyerek tanıttı. Babamın evde olup olmadığını sordular, sonra benim Cihan'ın nesi olduğumu sordular. 'Bir vukuat oldu dedi. 'Hayırdır ne vukuatı' diye sordum. 'Bir vukuat işlendi' dedi. 'Cihan mı vukuat işledi' diye sorunca, 'yok öyle değil' yanıtını verdi. Daha sonra bana 'Cihan benim en sevdiğim, çok değer verdiğim askerimdi' dedi. 'Çok da iyi bir askerdi ama çok çok üzülerek söylüyorum, maalesef Cihan'ı kaybettik' dedi. Başka da bir bilgi vermedi. Bir irtibat numarası verdi, sürekli benle irtibatlaşın dedi."

3 kişi sorguda Diyarbakır'a gidip kardeşinin görev yaptığı bölüğü ziyaret edeceğini ifade eden Mehmet Tunç, "Oraya gidip arkadaşları ve bölük komutanıyla görüşeceğim. Yargı yolu açıktır. Şimdilik bir şey söylemiyorum. Kaza sonucu sırtının sol kısmından ateşli bir silahla vurulduğu söyleniyor. Yılmaz assubay tarafından 3 kişinin sorguda olduğunu öğrendik" dedi.

Baba Tunç öfkeli Cihan Tunç'un babası Mustafa Tunç ise, "Oğlunuz intihar etti' dediler. Biz de dedik ki, bizim oğlumuz böyle bir şey yapamaz. Benim oğlum tahsilli bir insan. Her hafta kendisiyle görüşüyorduk, herhangi bir sorunu yoktu. Bize böyle bir bilgi verildikten sonra Tuzla'daki karakola başvurduk. 'Oğlumuzun intihar ettiğini söylediler siz ne söylüyorsunuz' dedik. Karakoldan kendilerine buna ilişkin bir bilgi gelmediğini söylediler. Karakoldaki komutan daha sonra Diyarbakır'ı aradı. Aradıktan sonra da bize dönüp 'Henüz kesin bir şey yok ortada, intihar da olabilir, kaza da' dedi" diye konuştu. Çocuğunun nöbette iken öldüğünü ifade eden baba Tunç, "Ama bunların ne kadar gerçek olduğunu bilmiyoruz. Şu anda askerlerin ifadesini alıyorlarmış. Ben çocuğumu bilirim, tanırım herhangi bir rahatsızlığı olsaydı bize ifade ederdi. Kaçmak isteseydi, ben kaçacağım derdi, intihar etmek istese, intihar edeceğim derdi" diye ekledi.

ÖNCEKİ HABER

Yabancı tekellerin büyük oyunu

SONRAKİ HABER

Mobil santralda 'örnek' karar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...