17 Şubat 2004 22:00

ABD'de başkanlık yarışı sertleşiyor

ABD'de kasım ayında yapılacak başkanlık seçimine hazırlanan Cumhuriyetçi Parti ile Demokrat Parti arasındaki yarış, "kirli siyasete" dönüştü.

Paylaş
ABD'de kasım ayında yapılacak başkanlık seçimine hazırlanan Cumhuriyetçi Parti ile Demokrat Parti arasındaki yarış, "kirli siyasete" dönüştü. Önce, Demokrat Parti aday adayları, 'vatansever' Bush'un Vietnam'da savaşmadığını hatırlattılar. İddialar karşısında Beyaz Saray, Vietnam Savaşı sırasında Teksas'ta "vatani vazife" yapan Bush'un askerlik kayıtlarına ilişkin belgeleri açıklamak zorunda kaldı. Belgeler imha mı edildi? Bush'un savaştan kaçmak için ailesinin yardımıyla bu göreve kayıt yaptırdığı ve sonra da Muhafız Gücü'ndeki görevine pek gitmediği bildiriliyor. Washington Post gazetesi, Bush'un Teksas Valisi olduğu dönemde, "kendisini utandıracak belgeleri" imha ettirdiğini yazdı. Zor durumda kalan cumhuriyetçiler, önce, Demokrat Parti'nin en şanslı aday adayı olan Senatör John Kerry'nin, savaş karşıtı görüşleriyle tanınan sanatçı Jane Fonda ile bir fotoğrafını medyaya sızdırdı.

Evlilik dışı ilişki iddiaları Ardından, Kerry'nin yanında çalışan bir stajyerle 2 yıl süren evlilik dışı bir ilişki yaşadığı öne sürüldü. Senatör Kerry, bu iddiayı kesin bir dille yalanladı. Kerry ile ilişkisi olduğu iddia edilen 27 yaşındaki Alexandra Polier de, serbest gazeteci olarak çalıştığını, Kerry'nin yanında hiçbir zaman stajyerlik yapmadığını ve böyle bir ilişkinin söz konusu olamayacağını açıkladı. Demokrat Parti içindeki yarışta gerilere düşen eski vali Howard Dean de, suçlamalardan payını aldı. Dean'e son darbeyi, seçim kampanyasını yürüten Steve Grossman vurdu. Grossman, basına, Dean'in, kazanamazsa bile adaylıktan çekilmeye niyeti olmadığını ve bunun bir hata olduğunu söyledi. Kendisini medya önünde, "kaybettiğini kabul edemeyen" bir adam konumuna düşüren Grossman'a öfkelenen Dean, onu kampanyasından kovdu.

ÖNCEKİ HABER

Irak'ta sağlık hizmeti hayal oldu

SONRAKİ HABER

'Göz göre göre ölüm'e protesto

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa