17 Şubat 2011 03:55

ADOB’dan ‘Yusuf ile Züleyha’

TARİH boyunca “hikayelerin en güzeli” olarak tanımlanan “Yusuf ile Züleyha”, Ankara Devlet Opera ve Balesi (ADOB) tarafından sahneye konacak. Ankaralı sanatseverler için özel bir prodüksiyonla sahnelenecek eser, Aytaç Manizade’nin rejisiyle izleyenlerle buluşuyor. Orkestra şefliğini Prof. Winfried Müller’in, koro

ADOB’dan  ‘Yusuf ile Züleyha’
Paylaş

TARİH boyunca “hikayelerin en güzeli” olarak tanımlanan “Yusuf ile Züleyha”, Ankara Devlet Opera ve Balesi (ADOB) tarafından sahneye konacak. Ankaralı sanatseverler için özel bir prodüksiyonla sahnelenecek eser, Aytaç Manizade’nin rejisiyle izleyenlerle buluşuyor. Orkestra şefliğini Prof. Winfried Müller’in, koro şefliğini Mustafa Erdoğan ve Ali Hoca’nın üstlendiği eserin librettosunu Nezihe Araz yazdı. Ankaralılar için baştanbaşa değişen eserin dekoru Çağda Çitkaya’ya, kostümleri Çimen Somuncuoğlu’na, ışık düzeni ise Tahsin Çetin’e ait. Dönemin görkemine sadık kalarak bugüne de göndermeler yapılan eserde, Aykut Çınar-Cumhur Böler-Metin Turan (Yusuf), Sayra Seyhan Geçim-Seda Aracı Ayazlı (Züleyha) ve Bülent Ateşoğlu-Tuncay Doğu (Yakup) rollerinde görev alıyor.
“Yusuf ile Züleyha”, Ankara Devlet Opera ve Balesi’nde 23 Şubat, 2 Mart, 30 Mart ve 16 Nisan tarihlerinde tekrarlanacak. Eserin konusu şöyle:
“Yakup Peygamber ‘bereketli buğday tanelerim’ diye sevdiği çocukları arasında ayrım yapmış, en küçük çocuğu Yusuf’u hepsinden çok sevmiştir. Kıskanç kardeşleri onu bir kuyuya atmış ve babalarına onu kurtların yediğini söyleyerek kanlı gömleğini getirmişlerdir. Yakup Peygamber’in ağlamaktan gözleri kör olmuştur. Yusuf’u ise oradan geçen kervanın adamları kuyudan kurtarmış, Mısır Azizi’ne köle olarak satmışlardır. Aziz’in karısı Züleyha, Yusuf’a aşıktır ve O’nu Tanrı’nın bir mucizesi olarak görür. Yusuf ise efendisine asla ihanet edemeyeceğini söyleyerek Züleyha’yı her defasında reddetmektedir. Mısır Azizi’nin bu aşkı öğrenmesi sonucu Yusuf zindana, Züleyha ise çöllere atılmıştır. Kendisi yüzünden çöllere düşen Züleyha’yı düşünen Yusuf, çok acı çekmektedir... Yusuf’un hasretinden ağlamaktan gözleri görmez olan Züleyha ise tüm yaşananlara rağmen aşkından vazgeçmemiştir.” (ANKA)

ÖNCEKİ HABER

Bu piyes tedavi ediyor

SONRAKİ HABER

İzmir’in Kürtlerle imtihanı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa