13 Şubat 2004 22:00

Vatandaş yok, sorun da!

Soğuk ve yağışlı hava yine İstanbul'u vurdu. Meteorolojinin günler öncesinden yaptığı uyarılar sonucunda "önlem" alan yetkililer, bu kez büyük bir krizden kurtuldu!

Paylaş
Tüm yurtta olduğu gibi İstanbul'da da etkisini gösteren soğuk ve yağışlı hava, hayatı neredeyse durdurdu. Resmi yerlerin ve okulların tatil edilmesinin dışında, pek çok işyeri de zorunlu olarak çalışamadı. Sabah saatlerinde işlerine gitmek için otobüs duraklarına yönelen pek çok kişi, otobüslerin çalışmaması nedeniyle uzun süre bekledikten sonra tekrar evlerinin yolunu tuttu. Meteorolojinin günler öncesinden uyardığı durum için yetkililer ise, alınan önlemlerin sorunları engellediğini iddia ettiler. Ancak zaten pek çok insan evine hapsolduğu için, sorun da otomatik olarak ortadan kalkmıştı! Meteoroloji, tipi şeklindeki kar yağışının bugün de devam edeceğini, ancak hızını keseceğini bildirdi. İstanbul'da belediye otobüsleri, şehir hatları, tramvay ve minibüs seferleri belli belirsiz yürütülürken, doğru düzgün çalışan tek ulaşım aracı Taksim-Levent hattındaki 8 kilometrelik metro oldu. Türkiye Denizcilik İşletmeleri'ne bağlı Şehir Hatları İşletmesi'nin Bostancı-Adalar ve Sirkeci-Adalar hatlarındaki vapur seferleri iptal edildi. Kadıköy, Beşiktaş, Üsküdar ve Karaköy hatlarında ise bazı vapur seferleri sabah saatlerinde yapılamadı.

'Tuzlama etkili değil' İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Rafet Bozdoğan, ilde etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle sadece önemli ana arterlerin trafiğe açık tutulabildiğini belirterek, "Bu kar hayatı durduracak çapta. Vatandaşlardan bir-iki gün sabırlı olmalarını rica ediyoruz. Gerekmedikçe dışarı çıkmasınlar" dedi. Bozdoğan, ekiplerin yollarda tuzlama çalışmalarına başladığını, ancak tuzun etkili olmadığını belirtti. Bu arada THY'nin dünkü uçuşları, saat 24.00'e kadar iptal edildi. Bu arada, Türkiye'de bulunan İsrail eski Dışişleri Bakanı ve muhalefetteki İşçi Partisi'nin lideri Şimon Peres, THY'nin Tel Aviv seferinin iptal olması nedeniyle ülkesine dönemedi.

İşçiler kurtarıldı Tuzla Organize Deri Sanayi Bölgesi'nde bulunan bir fabrikada gece vardiyasından çıkan 40 işçi, kötü hava koşulları nedeniyle mahsur kalınca jandarma tarafından kurtarıldı.

ÖNCEKİ HABER

Yargı kuşatma altında

SONRAKİ HABER

Yeşil Kart...hem de acil

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...