08 Şubat 2004 22:00

BOSSA işçisi ekmeği için yürüdü

Sabancı'ya ait BOSSA tekstil fabrikalarında çalışan işçilerin, 400 işçinin işten atılması kararına karşı başlattıkları eylemler sürüyor.

Paylaş
Sabancı'ya ait BOSSA tekstil fabrikalarında çalışan işçilerin, 400 işçinin işten atılması kararına karşı başlattıkları eylemler sürüyor. DİSK'e bağlı Tekstil İşçileri Sendikası BOSSA Şubesi'ne üye işçiler, önceki gün akşam saatlerinde bir yürüyüş yaparak çıkış kararının geri alınmasını istediler. BOSSA 4 Denim ve Spor Giyim işçilerinin yaptığı yürüyüşe diğer BOSSA'lardan da işçiler katıldı. TÜMTİS ve Emeğin Partisi'nin de destek verdiği eylem, BOSSA 4 işçilerinin akşam iş çıkışı Yüreğir Postanesi önünde toplanmasıyla başladı. "İş ekmek yoksa barışta yok", "İşçiler kardeş Sabancılar kalleş", "Direne direne kazanacağız", "İşçilerin birliği sermayeyi yenecek", "Vur vur inlesin Sabancılar dinlesin" sloganıyla E-5 yolu üzerinden yürüyen işçilere yoldan geçen araçlar ve esnaf da destek verdi. Sabancı Grubu'na ait HiltonSA Oteli'nin önüne gelen işçiler slogan, alkış ve ıslıklarla protesto gösterisi yaptılar. Polisin otel etrafında aldığı yoğun önlem dikkat çekerken, buradan ayrılarak yürüyüşlerini devam ettiren işçiler, Taşköprü üzerinden İnönü Parkı'na geldiler.

Eylemler sürecek Burada bir açıklama yapan DİSK/Tekstil Sendikası BOSSA Şube Başkanı Recep Türkyılmaz, Sabncılar'ın aileleriyle birlikte 2000 insanı açlığa ve sefalete mahkum etmek istediğini belirtti. Recep Türkyılmaz, çıkış kararı geri alınana kadar eylem ve etkinliklerin artarak devam edeceğini söyledi. DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi'nin de Çarşamba günü Adana'ya gelerek yapılacak eyleme katılacağı öğrenildi.

ÖNCEKİ HABER

İşbırakmaya hapis

SONRAKİ HABER

Esenler Güç Birliği
   cam grevine destek verdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...