07 Şubat 2004 22:00

Yerellerde güçbirliği yayılıyor

Manisa'nın Akhisar ilçesinde yaklaşan yerel seçimler için DEHAP, EMEP, ÖDP ve SHP'nin katılımıyla "Akhisar Demokratik Güçbirliği Platformu" oluşturuldu.

Paylaş
Manisa'nın Akhisar ilçesinde yaklaşan yerel seçimler için DEHAP, EMEP, ÖDP ve SHP'nin katılımıyla "Akhisar Demokratik Güçbirliği Platformu"oluşturuldu. Demokratik Güçbirliği Platformu önceki gün SHP İlçe Örgütü'nde yaptığı basın açıklamasıyla yerel seçime yönelik hedeflerini ve kuruluşunu ilan ederek CHP, DSP ve YTP'ye de çağrı yaptı. DEHAP İlçe Başkanı Ahmet Güngör, EMEP İlçe Başkanı Tuncay Çap, ÖDP İlçe Başkanı H. Avni Akkuzu ve SHP İlçe Başkanı Erol Boşnak'ın katılımıyla gerçekleştirilen basın açıklamasına 100'e yakın kişi katıldı. Demokratik Güçbirliği Platformu adına açıklama yapan ÖDP İlçe Başkanı H. Avni Akkuzu, "Halkımız laik- şeriatçı kamplaşmanın kıskacına mahkum değildir. Demokratik Güçbirliği halkımızın kendi alternafidir. Emeğin, toplumsal barışın ve demokrasinin egemen olduğu bir Türkiye umudu artık yanıtsız kalmayacaktır" dedi. Akkuzu, güç birliği çalışmalarına sekiz siyasi partinin toplantılarla biraraya gelerek başladığını ve bugüne gelindiğinde dört siyasi partinin kaldığını vurguladı. Avni Akkuzu aynı zamanda DEHAP, EMEP, ÖDP ve SHP'nin oluşturduğu Akhisar'daki güçbirliği ittifakının; AKP iktidarından zarar gören sendikalar, demokratik kitle örgütleri, meslek odaları, aydınlar, sanatçılar, ilerici-yurtsever-demokrat bütün kişi ve kurumlardan bir araya gelerek yerel seçimlere doğru güçlerini birleştirdiklerini belirterek; CHP, DSP ve YTP'ye de çağrı yaptı.

Küçükçekmece DEHAP, ÖDP, EMEP, Özgür Parti ve SHP Küçükçekmece İlçe Örgütleri yaptıkları açıklamayla, 28 Mart 2004 yerel seçimlerine birlikte gireceklerini açıkladılar. Küçükçekmece SHP İlçe Örgütü'nde yapılan açıklamada, "Özgür ve demokratik bir Türkiye'nin yaratılmasında yerel yönetimleri bir mevzi olarak gören partilerimiz, Küçükçekmece'de güç birliği görüşmelerini sonuçlandırmıştır. Küçükçekmece yerelinde, halkçı, demokratik, ve katılımcı bir yerel yönetim anlayışını savunan partilerimiz bu seçimde birlikte hareket etmeye karar vermiştir" denildi. Küçükçekmece halkı ile çeşitli sendika ve kitle örgütlerinin temsilcilerinin de izlediği basın açıklamasının ardından, katılımcılar Bankalar Caddesi'nde seçim bildirilerini dağıttı.

ÖNCEKİ HABER

Bana güven gerisini merak etme sen

SONRAKİ HABER

HEYETTE TALAT DA OLACAK

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...