06 Şubat 2004 22:00

İşte olası teröristler!

ABD, Kübalı sanatçılar 77 yaşındaki solist İbrahim Ferrer ve 75 yaşındaki salsa piyanisti Guillermo Rubalcaba'ya "güvenliği tehdit edebilecekleri" gerekçesiyle vize vermedi.

Paylaş
ABD'nin Grammy müzik ödüllerine aday gösterilen Kübalı müzisyenlere vize vermediği bildirildi. Kübalı yetkililer, Grammy'ye aday gösterilen ve pazar günü yapılacak ödül törenine davet edilen 5 Kübalının "güvenliği tehdit edebilecekleri" gerekçe gösterilerek ABD'ye girmelerine izin verilmediğini söylediler. Grammy adaylarından Buena Vista Sosyal Klubü adlı grubun 77 yaşındaki solisti İbrahim Ferrer, "Ben terörist değilim. Müzisyenim, Amerikalı dinleyicilerim tarafından her zaman iyi karşılandım" dedi. ABD'nin vize vermediği Kübalı müzisyenler arasında 75 yaşındaki salsa piyanisti Guillermo Rubalcaba da bulunuyor.

Yasak emri Bush'tan geldi Küba'nın başkenti Havana'daki bir Amerikalı diplomat, vize verilmemesi kararının ABD Başkanı George Bush yönetiminin yazılı talimatı gereği alındığını ve bu talimatın ABD'nin çıkarlarına zarar veren kişilerin ABD'ye girişini geçici olarak durdurduğunu söyledi. Kübalı yetkililer, Bush yönetiminin vize kararının siyasi olduğunu ve Florida eyaletindeki Küba kökenli Amerikalı seçmenlerin isteği üzerine alındığını belirttiler. Ferrer kimdir? Sokaklarda şarkı söyleyip hayatını kazanmaya çalışarak müzik hayatına atılan İbrahim Ferrer, kısa sürede kendini kanıtladı. 1950'lerde Pacho Alanso'nun Los Bocucos grubuna solist olarak katıldı ve 20 yıldan uzun bir süre bu grupla beraber başarılı çalışmalarda bulundu. İbrahim Ferrer, 1999 yılında çıkardığı solo albümüyle en iyi yeni sanatçı dalında Latin Grammy Ödülü'nü kazanmasının ardından uluslararası çapta bir süper star oldu. Şimdiye kadar dünyanın en önemli sahnelerinde konserler veren İbrahim Ferrer, 8. ve 10. Uluslararası İstanbul Caz Festivali kapsamında konser vermiş, İstanbullu müzikseverlerin büyük ilgisiyle karşılaşmıştı. İbrahim Ferrer son olarak bu yıl içinde çıkardığı "Buenos Hermanos" albümü ile tekrar gündeme geldi. Ünlü besteci ve gitarist Ry Cooder'ın prodüktörlüğünde ve Küba'nın usta müzisyenlerinin eşliğinde kaydedilen bu albüm, İbrahim Ferrer'in yeteneğini ve müziğindeki sıcaklığı mükemmel bir şekilde sergiliyor. İbrahim Ferrer, eleştirmenler ve meraklıları tarafından bugün Küba müziğinin en büyük yıldızı olarak nitelendiriliyor.

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan'a Cargill sorusu

SONRAKİ HABER

Neruda100 yaşında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...