06 Mart 2011 09:54

Tutuklamalar köşelerde protesto edildi

ARALARINDA Nedim Şener ve Ahmet Şık’ın da  bulunduğu gazetecilerin tutuklanması bazı köşe yazarları tarafından protesto edildi. Milliyet gazetesi yazarı Nuray Mert, bugün yayınlanan köşesinde durumu protesto ederken Hasan Cemal, Başbakan Erdoğan’a açık bir mektup yazarak “Fatura elbette size çıkar” mesajı verdi. BirG&uu

Tutuklamalar köşelerde protesto edildi
Paylaş

ARALARINDA Nedim Şener ve Ahmet Şık’ın da  bulunduğu gazetecilerin tutuklanması bazı köşe yazarları tarafından protesto edildi. Milliyet gazetesi yazarı Nuray Mert, bugün yayınlanan köşesinde durumu protesto ederken Hasan Cemal, Başbakan Erdoğan’a açık bir mektup yazarak “Fatura elbette size çıkar” mesajı verdi. BirGün Gazetesi ise köşelerini kararttı.
 

NURAY MERT, SADECE BİR BAŞLIK ATTI

Gazetedeki köşesine “Doğru bildiklerimizi özgürce yazamayacaksak, yazmanın anlamı yok!” yazan Mert, köşesinin geri kalan bölümünü boş bıraktı.
 

“FATURA ELBETTE SİZE ÇIKAR”

Bir başka tepki ise yine Milliyet gazetesi yazarı Hasan Cemal’den geldi. Yazısına “Sayın Başbakan, fatura elbette size çıkar, hesap sizden sorulur!” başlığını atan Cemal, Erdoğan’a özgürlüklerle ilgili açık bir mektup yazdı.
 

BİRİNCİ SINIF DEMOKRASİ Mİ?

Murat Yetkin ise Radikal’deki köşesinde sözünü şunları yazdı. “İkisi de kusura bakmasın. Her ikisiyle de şahsi tanışıklığım ve sohbetim var ve daha çok da bu yüzden söylemek zorundayım. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Avrupa Birliği işleri bakanı Egemen Bağış’ın dün gazeteci tutuklamalarının vardığı nokta sorulduğunda söylediklerinin birinci sınıf demokrasilerde söylenebilirliği yoktur. Benzeri durumda, demokrasi de olması gerekmez, her iktidar sahibinin söylediklerini tekrar etmekte ve “Hükümeti ilgilendirmiyor, yargıya karışamayız” söylemiyle toplumdaki algıyı değiştirmek bir yana, güçlendirmektedirler. “ (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Peri’ye yapılacak barajlara karşı yürüyüş

SONRAKİ HABER

Neden tutuklandılar?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...