03 Şubat 2004 22:00

Cam işçisiyle dayanışma

Konfederasyon başkanları grevdeki cam işçilerini ziyaret ettiler. İşçilerin kararlı sloganlarıyla karşılanan sendikacılar, grevle dayanışmayı sürdüreceklerini bildirdiler.

Paylaş
Türk-İş, DİSK ve KESK başkanları ile çeşitli sendikaların yöneticileri, beş gündür grevde olan cam işçilerini ziyaret ederek destek destek verdiler. Topkapı Şişecam fabrikasına gelen Türk-İş Genel Başkanı Salih Kılıç ve DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, greve sonuna her türlü desteği vereceklerini duyurdular. Cam işçilerini ziyaret edenler arasında KESK Genel Başkanı Sami Evren, Türk-İş Mali Sekreteri Ergün Atalay, Yol-İş Genel Sekreteri Ruhi Çelebi, DİSK Genel Başkan Vekili Hasan Kaya, Kristal-İş Genel Başkanı Mustafa Bağçeci ve İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek de bulunuyordu.

Onurlu mücadele Kendilerini "Yaşasın sınıf dayanışması", "Laptoplar güme gitti", "Açlıktan ölmeyiz biz bu yoldan dönmeyiz" sloganlarıyla karşılayan cam işçilerine seslenen DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, işçi sınıfı içerisinde cam işçilerinin şanlı bir mücadele tarihinin olduğunu belirterek, "Sizin verdiğiniz mücadele ücret sendikacılığını aşan onurlu bir mücadeledir" dedi. Grevin Türkiye sendikal hareketi içinde önemli bir yeri olduğunu söyleyen Çelebi, "DİSK, bu mücadelenin başarıya ulaşmasında üzerine düşeni yapacaktır. Maddi manevi bütün desteklerini gösterecektir. Siz kazanacaksınız" diye konuştu.

Her türlü destek Türk-İş Genel Başkanı Salih Kılıç ise Şişecam'da 1,5 yıldan beri sözleşme imzalanamadığına dikkat çekerek, "Siz anayasal ve demokratik haklarınızı kullanıyorsunuz. Bizim için grev ikinci plandadır ama bizi buraya sürükleyenler grevin direncimizin göstergesi olduğunu görecekler. Bu eylem, grev ertelemeden umutlananların umudunu kesti. Erteleme demokratik hakların engellenmesiydi. Türkiye işçi hareketi bu grevde birliğini beraberliğini göstermektedir" dedi. Sorununun masa başında işçilerin talepleri kabul edilerek çözülmesini isteyen Kılıç, Türk-İş olarak greve her türlü desteği vereceklerini bildirdi.

ÖNCEKİ HABER

'Güç birliği demokrasinin güvencesi olacak'

SONRAKİ HABER

Grev coşkusu
   bayram sevinciyle birleşti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...