03 Şubat 2004 22:00

Çiğli kendi adayını seçti

Çiğlililer topladıkları binlerce imza ile Av. Hasan Hüseyin Evin'in aday olmasını istediler. Güç birliği de Av. Evin'i Çiğli adayı olarak ilan etti.

Paylaş
İzmir'in en yoksul ilçelerinden birisi olan Çiğli'de güç birliği aday olarak Av. Hasan Hüseyin Evin'i gösterdi. Evin'in aday olması için Çiğlililer, 5000'e yakın imza toplamışlardı. Evin, bu desteğin yıllardır bölgedeki emekçilerin sorunlarını çözmeye yönelik çalışmalarının bir sonucu olduğunu söylüyor. Özellikle Çiğli Organize ve Bakırçay Havzası'ndaki işçiler tarafından çok iyi tanınıyor Evin. Çünkü işinden atılan ya da hukuki sorunlarla karşılaşan işçiler ilk olarak O'nun kapısını çalıyor. 13 yıldır avukatlık yapan Evin, yıllardır binlerce işçinin bu tür sorunları ile ilgilendiğini anlattı.

İmza toplandı Her işçi eyleminde işçilerle birlikte olan, yaptığı toplantılarla hukuki konularda işçilere yardım eden, mahkeme süreçlerini yürüten Evin'e Çiğli ve civarındaki işçiler tam destek veriyorlar. Adaylık süreci başladıktan sonra Çiğli halkı arasında Evin'e ve savunduğu yerel yönetim anlayışına destek vermek için imza kampanyası başlatılmıştı. Ve 5000'e yakın imza toplanmıştı. Bu gelişme "adaylarını emekçi kesimlerin istekleri doğrultusunda belirleyeceğini" açıklayan güç birliğini de harekete geçirdi. Av. Evin'i Çiğli'den belediye başkan adayı olarak açıkladı. Çiğli Belediye Başkan adaylığı ve kendisine destek için toplanan binlerce imza konusunda görüştüğümüz Evin, siyasi duruşu nedeniyle yıllardır emekçilerin haklarına yönelik yoğun bir çalışma içinde olduğunu dile getirerek, "İşçilerin ilk başvuru yerlerinden birisi haline geldik. Bakırçay ve Çiğli Organize'de hangi fabrikada bir sorun yaşanmışsa, mutlaka bize başvuru olmuştur. Buradaki işçilerle ev, kahve, sendika, işyeri toplantıları yaparak sorunlarıyla ilgili hep onların yanında olduk" dedi. 28 Mart yerel seçimleri için Çiğli'de EMEP tarafından aday gösterildiğini dile getiren Evin, "Sonuç olarak yerel seçimlerde güçbirliğini oluşturan bütün partilerle Çiğli'de EMEP ile yerel seçimlere birlikte girilmesi noktasında uzlaşıldı. Bu kişisel bir şeyden öte, gerek partimin, gerekse ittifakı oluşturan partilerin uygun gördüğü bir şey. Bunu bir görevlendirme olarak algılıyorum" diye konuştu. Belediyecilik anlayışını "yerel yönetimlere işletmeci ve rantçı bir açıdan yaklaşan anlayışları terkeden, demokratik, katılımcı ve halkçı bir yerel yönetim anlayışı, kararları doğrdan halkın aldığı ve denetleyebildiği bir belediye" olarak özetleyen Evin, konut, ulaşım, sağlık, gençlik, eğitim, çalışma yaşamı gibi birçok konuda gerekli program ve projelerinin hazır olduğunu da sözlerine ekledi.


Hasan Hüseyin Evin kimdir? Hasan Hüseyin Evin 13 yıldır avukatlık yapıyor. KESK'in kuruluş sürecinden bu yana KESK'e bağlı sendikalara gönüllü olarak hukuki hizmet veriyor. Evin, halen KESK'e bağlı Eğitim-Sen ve Haber-Sen sendikalarının gönüllü olarak avukatlığını yürütüyor. Hukukçu kimliğinden önce 11 yıllık sağlık memurluğu da yapan Evin, aynı zamanda Öğrenci Velileri Derneği (ÖV-DER)'nin Kurucu Genel Başkanı. ÖV-DER Türkiye çapında örgütlendi ve Ankara'da merkezileşti. Evin halen derneğin İzmir Şube Başkanlığı'nı yürütüyor. Evin aynı zamanda EMEP'in İzmir İl Örgütü yöneticilerinden.

ÖNCEKİ HABER

Bursa Belediyesi'nden
   fotoğraf yarışması

SONRAKİ HABER

Belediye, üç asırlık ağaçları kestirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa